Ζωή Κωνσταντοπούλου: Οι άνθρωποι του μόχθου δίνουν έναν αγώνα ζωής και αξιοπρέπειας ενάντια σε συμπεριφορές που καταρρακώνουν την ίδια τους την ύπαρξη


12/07/2016
Στο πλευρό των εργαζομένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων ήταν για δεύτερη φορά η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Και σήμερα, όπως και πριν από ένα μήνα που τους είχε επισκεφθεί έξω από την είσοδο της Βιομηχανίας στην Καβάλα και είχε συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα τα οποία τους απασχολούν, τους κάλεσε να συνεχίσουν τον δυναμικό αγώνα τους.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πορεύθηκε προς το υπ. Εργασίας μαζί με τους εργαζόμενους, οι οποίοι της έφεραν, όπως της είχαν υποσχεθεί, την μπλούζα και το καπέλο του σωματείου τους. Εκείνη από την πλευρά της τους είπε και πάλι ότι πρέπει να την λογαριάζουν ως μέλος του σωματείου τους.
«Είναι αυτονόητη η σημερινή μου παρουσία εδώ ανάμεσα στους εργαζόμενους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, της ΒΦΛ. Είναι η δεύτερη φορά που βρισκόμαστε. Βρεθήκαμε και πάνω στην Καβάλα. Οι άνθρωποι του μόχθου δίνουν έναν αγώνα ζωής και αξιοπρέπειας ενάντια σε συμπεριφορές που καταρρακώνουν την ίδια τους την ύπαρξη και αμφισβητούν το δικαίωμα τους να προκόψουν και να ζήσουν τις οικογένειες τους. Είναι υποδείγματα αγώνα γιατί δίνουν την μάχη σε πείσμα της εργοδοτικής αναλγησίας και της κυβερνητικής αδιαφορίας.

Είναι και υποδείγματα αλληλεγγύης, γιατί συμπαραστέκονται στους συναδέλφους τους που διώκονται μέσα από την γνωστή τακτική της ποινικοποίησης των αγώνων για τα δικαιώματα. Η παρουσία μου, λοιπόν, είναι αυτονόητη. Έχω πει στους εργαζόμενους, στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, ότι πρέπει να με λογαριάζουν ως μέλος του σωματείου τους. Και πιστεύω ακράδαντα ότι και αυτός ο αγώνας, όπως όλοι οι αγώνες, αν δοθεί και αν δοθεί με όλες τις δυνάμεις – και εδώ υπάρχουν πολλές δυνάμεις, ζωντανή, παλλόμενη διεκδίκηση – θα κερδηθεί».

Δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Από την επίσκεψη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο μπλόκο των εργαζόμενων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας. (13/06/16)

https://www.plefsieleftherias.gr/synantisi-tous-ergazomenous-tou-ergostasiou-lipasmaton-stin-kavala/
https://www.plefsieleftherias.gr/thermi-ypodochi-gia-tin-zoi-konstantopoulou-se-drama-ke-kavala/
Πηγή:www.plefsieleftherias.gr/zoi-konstantopoulou-anthropi-tou-mochthou-dinoun-enan-agona-zois-ke-axioprepias-enantia-se-syberifores-pou-katarrakonoun-tin-idia-tous-tin-yparxi

Σχόλια