H Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εκπομπή “Παρεμβάσεις” του Άκη Παυλόπουλου στο BLUE SKY


27/04/2016






Άκης Παυλόπουλος: Επιστρέφουμε και υποδεχόμαστε και καλωσορίζουμε εδώ κοντά μας την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, την Επικεφαλής ή Πρόεδρο ή Αρχηγό του νέου κόμματος…

Γιώργος Χουδαλάκης: Γιατί όχι Καπετάνισσα; Καπετάνισσα!

Άκης Παυλόπουλος: Ή Καπετάνισσα. Πλεύση Ελευθερίας.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Το «Καπετάνισσα» μ’ αρέσει πιο πολύ.

Άκης Παυλόπουλος: Το Καπετάνισσα είναι πιο ωραίο;

Γιώργος Χουδαλάκης: Είναι και λίγο αντάρτικο και πάει και με το καράβι.

Άκης Παυλόπουλος: Πάμε να τη δούμε την κυρία Κωνσταντοπούλου. Καλησπέρα σας!

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καλησπέρα και σ’ εσάς.

Άκης Παυλόπουλος: Είχαμε και πολύ καιρό να σας δούμε..

Γιώργος Χουδαλάκης: Από προεκλογικά νομίζω…

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Τώρα θα με βλέπετε συχνά.

Άκης Παυλόπουλος: Έτσι, έτσι προκύπτει. Κι έτσι αποφασίσατε και εσείς. Και το ερώτημά μου το πρώτο είναι αν αποφασίσατε να κάνετε αυτήν την κίνηση επειδή αισθάνεσθε ότι θα μεγαλώσει το κύμα του ευρωσκεπτικισμού, αυτών που θα λένε «δεν πάει άλλο η ιστορία με Μνημόνιο, πάμε να κάνουμε κάτι άλλο, πάμε να φύγουμε» ή αν νιώσατε ότι είναι η στιγμή να καταγράψετε το προσωπικό σας πολιτικό στίγμα με δικιά σας κίνηση.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θα σας έλεγα ότι στη συνείδησή μου είναι επιτακτική η ανάγκη να εκφρασθεί η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, η οποία δεν είναι ούτε μνημονιακή, ούτε παραδομένη στο μνημονιακό καθεστώς, ούτε στο μνημονιακό κατεστημένο: είναι βαθύτατα δημοκρατική. Έχει έντονη συνειδησιακή και υπαρξιακή σύνδεση με τους δημοκρατικούς αγώνες του λαού μας και είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει την Δημοκρατία που μας έχουν στερήσει, την Ελευθερία του λαού και της χώρας μας, αλλά και τα δικαιώματα του καθενός και της καθεμιάς. Είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει το μέλλον και το περιεχόμενο μιας αξιοβίωτης ζωής.
Αισθάνομαι ότι έχω την ευθύνη να συμβάλω και να συμπράξω προς αυτήν την κατεύθυνση, γι’ αυτό και πήρα την πρωτοβουλία αυτήν για τη δημιουργία της Πλεύσης Ελευθερίας, που είναι μια πρωτοβουλία ανοιχτή, κινηματική, είναι μια πρόσκληση σ’ όλους κι όλες, εκείνους κι εκείνες που δεν εκφράζονται ούτε από το έντονα μνημονιακό κοινοβουλευτικό κατεστημένο ούτε από την αποχή, την απόσυρση και την παραίτηση, μια πρόσκληση να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους. Να συμπράξουμε προκειμένου, βήμα – βήμα, να…

Άκης Παυλόπουλος: Να κάνουμε τί, κυρία Κωνσταντοπούλου; Είναι βασικό. Να σηκωθούμε να φύγουμε ας πούμε;

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Από πού, κύριε Παυλόπουλε; Από τη χώρα μας εννοείτε;

Άκης Παυλόπουλος: Όχι, όχι από τη χώρα μας.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Γιατί εγώ λέω να μη φύγουμε από τη χώρα μας όπως μας εξωθούν οι μνημονιακές πολιτικές. Η δική μου η γενιά και οι μικρότερες γενιές αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να ζήσουν στη χώρα αυτή, δεν μπορούν να δημιουργήσουν, δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια, εξαναγκάζονται σε μετανάστευση και αυτό δεν μπορεί να είναι μια μοίρα την οποία αποδεχόμαστε.

Άκης Παυλόπουλος: Σίγουρα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως ότι αυτό που προτείνετε μέσω του εθνικού νομίσματος αν καταγγείλουμε όλους αυτούς που…

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Μισό λεπτό, γιατί νομίζω ότι προτρέχετε και βάζετε και κάποιους χαρακτηρισμούς και κάποια προτάγματα που αισθάνομαι ότι προσπαθούν να κατατάξουν την Πλεύση Ελευθερίας σε μια βολική κατηγορία προκειμένου να αναπτύσσεται η αντίθετη επιχειρηματολογία.

Άκης Παυλόπουλος: Το αποσύρω και το αφήνω εσείς να το ερμηνεύσετε και να εκφράσετε το τι ακριβώς πρεσβεύει η Πλεύση Ελευθερίας.

Γιώργος Χουδαλάκης: Με το που είπαμε ότι θα έρθει, πήραμε ερωτήσεις από τον κόσμο.

Άκης Παυλόπουλος: Οποτεδήποτε προσφέρθηκε ή είχαν πρόσφορη επιλογή οι πολίτες, σε εκλογικές διαδικασίες, εννοώ, να ψηφίσουν, η τελευταία ήταν αυτή όταν η Λαϊκή Ενότητα όταν πάρα πολλοί είχατε αποχωρήσει από το ΣΥΡΙΖΑ διαφωνώντας και διατρανώνοντας την αντίθεσή σας στα Μνημόνια.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν είχαμε αποχωρήσει από το ΣΥΡΙΖΑ, για την ακρίβεια ο κύριος Τσίπρας διέλυσε το ΣΥΡΙΖΑ. Να τα λέμε όπως γίνανε τα πράγματα.

Άκης Παυλόπουλος: Μάλιστα. Μάλιστα. Όποτε, όμως, είχανε πρόσφορη επιλογή οι πολίτες δεν επέλεξαν αυτό. Επέλεξαν άλλο πράγμα.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κύριε Παυλόπουλε, οι πολίτες το Σεπτέμβριο εκλήθησαν εσπευσμένα στην κάλπη χωρίς να έχουν ούτε τα στοιχεία που χρειάζονταν για να συνειδητοποιούν ακριβώς τί έχει γίνει. Με κόλπο έγιναν οι εκλογές, με σκηνοθεσία..

Άκης Παυλόπουλος: Μ’ ένα Μνημόνιο στο τραπέζι, όμως, που είχε ήδη η Κυβέρνηση.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Το οποίο ψηφίστηκε Παραμονή Δεκαπενταύγουστου. Και η Κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει γιατί το έφερε Παραμονή Δεκαπενταύγουστου προκειμένου να μην μπορεί κανείς ούτε καν να παρακολουθήσει τί γινόταν στη Βουλή. Η Κυβέρνηση σήμερα εξαναγκάζεται και ξεδιπλώνει αυτά τα οποία υπέγραψε, αυτά δηλαδή που πολλοί καταψηφίσαμε, αυτά τα οποία ο ελληνικός λαός δεν νομιμοποίησε. Γιατί το ΟΧΙ του λαού της 5ης Ιουλίου ήταν ξεκάθαρο και το Μνημόνιο είναι η αντιστροφή και η παραβίαση αυτού του ΟΧΙ.

Γιώργος Χουδαλάκης: Στο θέμα του νομίσματος, ας πούμε χθες το βράδυ φιλοξενούσαμε το Δημήτρη τον Στρατούλη. Μίλησε ανοιχτά για εθνικό νόμισμα και θέλω να καταλάβω αν έχετε καταλήξει σε κάτι σε σχέση με το ευρώ, με την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, σε κάτι παράλληλο και αν αυτό είναι που σας διαφοροποιεί από τη Λαϊκή Ενότητα και γι’ αυτό ακριβώς προχωρήσατε και στην Πλέυση.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θα ήθελα να σας πω με τη μεγαλύτερη δυνατή έμφαση ότι δεν συμμερίζομαι την ιεράρχηση που γίνεται και από τα Μέσα Ενημέρωσης να τίθεται το ζήτημα του νομίσματος ως πρωταρχικό και κεντρικό. Διότι το ζήτημα του νομίσματος έπεται και εξαρτάται ακριβώς από το πολίτευμα και από το πολιτειακό ζήτημα. Αυτή τη στιγμή εκείνο που βρίσκεται σε διακύβευση είναι η Δημοκρατία. Το Μνημόνιο δεν είναι ένα οικονομικό πρόγραμμα, είναι ένα καθεστώς. Είναι ένα απολυταρχικό καθεστώς. Είναι ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς. Είναι ένα ανελεύθερο καθεστώς. Και όταν έχεις να αντιμετωπίσεις την κατάλυση της Δημοκρατίας, το ποιο νόμισμα θα έχεις είναι ένα δευτερεύον ζήτημα. Το πρώτιστο ζήτημα είναι να αποκαταστήσεις τη Δημοκρατία. Εάν διαπιστώνεις ότι το νόμισμα, εν προκειμένω το ευρώ, χρησιμοποιείται ως όργανο κατάλυσης της Δημοκρατίας, ως εργαλείο παραβίασης της λαϊκής κυριαρχίας, είναι αυτονόητο ότι θα ιεραρχήσεις σε ανώτερο επίπεδο τη δημοκρατία.


Διαβάστε περισσότερα εδώ:www.plefsieleftherias.gr/h-zoi-konstantopoulou-stin-ekpobi-paremvasis-tou-aki-pavlopoulou-sto-blue-sky/#more-3996

Σχόλια