Συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην εφημερίδα “REAL NEWS” και στη Μαριτίνα Ζαφειριάδου

24/04/2016






















Όταν λέτε ότι η «Πλεύση Ελευθερίας» θα αλλάξει τον ρου της Ιστορίας, τι υπονοείτε κυρία Κωνσταντοπούλου;

Η Πλεύση Ελευθερίας έρχεται να ταράξει τα νερά του βαλτωμένου πολιτικού σκηνικού, να απευθυνθεί στη συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας, που δεν εκφράζεται ούτε από τη σημερινή Κυβέρνηση ούτε από τη σημερινή Βουλή και που δεν παραιτείται από την αξίωση για δημοκρατία, ελευθερία, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, διαφάνεια, ισότητα. Μιας κοινωνίας που δεν εκχωρεί τα δίκαια και τα δικαιώματά της. Η Πλεύση Ελευθερίας δεν σέρνει ούτε αποσκευές ενός αμαρτωλού κομματικού παρελθόντος, όπως τα μνημονιακά, κυβερνητικά κόμματα, ούτε αγκυλώσεις και δογματισμούς που κρατούν τους πολίτες μακριά από την πολιτική. Έρχεται για να ανοίξει το δρόμο προς μια πραγματική συμμετοχή νέων ανθρώπων, που έχουν πολύ περισσότερα να προσφέρουν στην πολιτική από τους επαγγελματίες του κομματικού σωλήνα και των μηχανισμών εξουσίας. Έρχεται να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση για λογαριασμό ενός λαού που προδόθηκε. Έρχεται για να δώσει και να κερδίσει έναν αγώνα ζωής, που μπορεί να ματαιώθηκε από την προδοσία, αλλά δεν εγκαταλείφθηκε από την κοινωνία.

Εκτιμάτε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ταυτιστεί πλήρως με το μνημονιακό καθεστώς; Και εννοείτε μόνο τον Αλέξη Τσίπρα, ή υπάρχουν και άλλα ηγετικά στελέχη που τα θεωρείτε πρωταγωνιστές στην πολιτική στροφή που έγινε;

Η σημερινή Κυβέρνηση είναι μία ακόμη μνημονιακή κυβέρνηση. Και για αυτό πρέπει να φύγει το συντομότερο, πριν ολοκληρώσει τις εντολές των δανειστών, τις οποίες εκπονεί πειθήνια. Προφανώς αυτό αφορά όλο το κυβερνητικό επιτελείο, όλες τις πρόθυμες και διαθέσιμες «κομμένες κεφαλές», που εκτελούν σαν ανθρωπάκια το πιο νεοφιλελεύθερο, αντιδημοκρατικό, αντικοινωνικό πρόγραμμα, έχοντας οριστικά πάρει το μέρος των δυναστών του ελληνικού λαού.

Καλείτε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσουν τα μέτρα που θα έρθουν; Ή σας αρκεί και κάποιοι να παραδώσουν την έδρα τους;

Το τι θα πράξουν οι κυβερνητικοί βουλευτές αφορά τους ίδιους και τη συνείδησή τους. Εκείνοι που αποδέχθηκαν να συμμετέχουν σε έναν σχηματισμό-απάτη (αφού στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλυθεί και πάψει να υφίσταται από το καλοκαίρι), αυτοί που συμφώνησαν να μπουν σε λίστες καταρτισμένες από την κυβερνητική ομάδα για να υπερψηφίζουν και να επικυρώνουν Μνημόνια χωρίς την ψήφο και την έγκριση του λαού, σε μια Βουλή «όπως την ξέρανε», έχουν προ πολλού εκπέσει ηθικά και πολιτικά και απλώς διαγράφουν την καταληκτική κοινοβουλευτική τροχιά τους ως δοτοί μνημονιακοί βουλευτές.

Κυβερνητικά στελέχη σας κατηγορούν ήδη για ‘μονομέτωπο αγώνα’ κατά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως λένε, «αν φύγει ο Τσίπρας, θα έρθει ο Κυριάκος»…

Ο καλύτερος σύμμαχος του κ. Μητσοτάκη είναι ο κ. Τσίπρας και το αντίστροφο. Ερήμην των πολιτών και της κοινωνίας καταστρώνουν την εναλλαγή τους ως δήθεν κυρίαρχων και στρώνουν ο ένας στον άλλον το χαλί για να απευθύνονται στο ακροατήριό τους. Η συνταγή «ψηφίστε μας για να μην έρθει η δεξιά» δεν πείθει πια κανέναν, γιατί η σημερινή Κυβέρνηση εφαρμόζει το πιο ακροδεξιό και νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα. Η Πλεύση Ελευθερίας έρχεται να προτείνει πραγματική εναλλακτική και πραγματική προοπτική. Για αυτό και θα προτιμηθεί από τους πολίτες που δεν θα επιλέξουν ούτε θα εμπιστευθούν τον κ. Τσίπρα ούτε τον κ. Μητσοτάκη. Θα εμπιστευθούν τις δικές τους δυνάμεις, την Πλεύση Ελευθερίας, που θα συγκροτηθεί μέσα από την κοινωνία, ως κύτταρό της, και δεν θα το μετανιώσουν.

Πιστεύετε, δηλαδή, ότι μπορεί να προκύψει σύντομα «αντι-μνημονιακή πλειοψηφία» και άλλου είδους κυβέρνηση;

Η ελληνική κοινωνία είναι στην συντριπτική πλειοψηφία της αντιμνημονιακή, γιατί είναι στο συντριπτικό κομμάτι της δημοκρατική και συνδεδεμένη ιστορικά και υπαρξιακά με τους δημοκρατικούς αγώνες του λαού μας, τις δημοκρατικές μάχες και διεκδικήσεις. Ο στόχος μιας αντιμνημονιακής διακυβέρνησης ματαιώθηκε απλώς προσωρινά από την προδοτική στάση Τσίπρα και των συν αυτώ, αλλά δεν ακυρώθηκε. Και η Πλεύση Ελευθερίας θα καταβάλει όλες της τις δυνάμεις προκειμένου, μέσα από την κοινωνία, μέσα από τα κινήματα, μέσα από τους ζωντανούς ανθρώπους, να προκύψει ένα πραγματικό αντιμνημονιακό κίνημα και μέτωπο, που θα δικαιώσει τους αγώνες των τελευταίων 6 ετών κατά των μνημονίων και θα εκπροσωπήσει γνήσια αυτό το λαό σε όλες τις μάχες που πρέπει να δοθούν για να αποκατασταθεί η δημοκρατική, λαϊκή και εθνική κυριαρχία.

Αλήθεια, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τι γνώμη έχετε;

Η άποψή μου έχει αποτυπωθεί σε όλες τις τοποθετήσεις μου την εποχή που ο κ. Μητσοτάκης ήταν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά και στο διάστημα που ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., όταν εγώ ήμουν Πρόεδρος της Βουλής. Ο σημερινός Πρόεδρος της Ν.Δ. εμφορείται από εντελώς αντιδραστικές απόψεις για τη λειτουργία του κράτους και άκρως νεοφιλελεύθερη προσέγγιση της διακυβέρνησης. Πρόκειται για έναν ακόμη θιασώτη του Μνημονίου, που, επιπλέον, από πολύ νωρίς στην πολιτική του διαδρομή συνδέθηκε με την πιο κραυγαλέα υπόθεση διαπλοκής, την υπόθεση Siemens, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει αποσείσει πειστικά το στίγμα αυτής της εμπλοκής. Είναι πρόδηλο ότι ο κ. Μητσοτάκης ούτε επιθυμεί να πέσει ο κ. Τσίπρας ούτε πρόκειται να υπηρετήσει τον ελληνικό λαό ούτε και να φέρει τίποτε καινούριο. Και είμαι βέβαιη ότι οι πολίτες βλέπουν και καταλαβαίνουν. Ο κ. Μητσοτάκης ούτε ενοχλεί ούτε εμποδίζει την μνημονιακή διακυβέρνηση Τσίπρα. Η πραγματική αντιπολίτευση στη σημερινή κυβέρνηση θα είναι η Πλεύση Ελευθερίας, γιατί θα προέρχεται από τον λαό και την κοινωνία.

Το εγχείρημα της Φώφης Γεννηματά με τον Σταύρο Θεοδωράκη, εκτιμάτε ότι μπορεί να έχει αίσιο τέλος και να οδηγηθούν τα δύο κόμματα σε κοινή κάθοδο;

Αίσιο για ποιον; Τα σχήματα και τα κόλπα ανακύκλωσης ενός φθαρμένου, διεφθαρμένου και σάπιου πολιτικού προσωπικού στο πολιτικό στερέωμα δεν είναι σενάρια που μπορούν να εγγυηθούν το παραμικρό για την κοινωνία και το μέλλον των νέων ανθρώπων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:www.plefsieleftherias.gr/synentefxi-tis-zois-konstantopoulou-stin-efimerida-realnews/ 


Πηγή:www.plefsieleftherias.gr

Σχόλια