Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Ελληνική Κοινότητα του Βερολίνου και στο Συνέδριο του Ιδρύματος Rosa Luxemburg


06/06/2016Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η επίσκεψη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο Βερολίνο, από 3 ως 5 Ιουνίου 2016, προσκεκλημένης του Ιδρύματος Rosa Luxemburg, αλλά και της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου.

Το βράδυ της Παρασκευής 3/6/16 η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε στην Ελληνική Κοινότητα, στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου. Συζήτησε με εκπροσώπους όλων των γενεών των Ελλήνων μεταναστών, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους μίλησε για την Πλεύση Ελευθερίας, ως φορέα απελευθέρωσης του λαού και της χώρας από τον ζυγό των Μνημονίων. Συνάντησε, επίσης, εκπροσώπους γερμανικών συνδικάτων αλλά και ακτιβιστές κατά των ιδιωτικοποιήσεων και υπέρ της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών.Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο τριήμερο Συνέδριο του Ιδρύματος Rosa Luxemburg με τίτλο “Τί είναι αριστερό στην Ευρώπη;”, η Ζωή Κωνσταντοπούλου πραγματοποίησε κεντρική ομιλία, το βράδυ του Σαββάτου 4/6/2015, και αναφέρθηκε τόσο στην πανευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Plan B, της οποίας είναι εκ των ιδρυτών, όσο και στην Πλεύση Ελευθερίας για την οποία εκδηλώθηκε ζωηρό ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες.

Αναφέρθηκε, επίσης, στα πεπραγμένα της Κυβέρνησης Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς την “μια νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση την οποία η Ευρωπαϊκή Αριστερά δεν πρέπει να καλύπτει πολιτικά”.
Η ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου έτυχε θερμότατης υποδοχής και παρατεταμένων χειροκροτημάτων.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, συναντήθηκε με βουλευτές, πολιτικούς, εκπροσώπους φορέων, κινημάτων και ακτιβιστές απ’ όλη την Ευρώπη που υποστηρίζουν τη διαγραφή του ελληνικού χρέους.

Την Κυριακή 5/6/16, με μαγνητοσκοπημένο μήνυμά της, που μεταδόθηκε στη μεγάλη συγκέντρωση στο Παρίσι για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Jean-LucMélenchon, για την Προεδρία της Γαλλίας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε, την πολιτική της στήριξη στην υποψηφιότητα του Jean-Luc Mélenchon – με τον οποίο από κοινού ξεκίνησαν των πρωτοβουλία Plan B, τον περασμένο Σεπτέμβριο – και τον ευχαρίστησε για όσα έχει κάνει για την Ελλάδα και, ιδιαιτέρως, για τη σθεναρή υπεράσπιση του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και των κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού.


Πηγή:www.plefsieleftherias.gr/zoi-konstantopoulou-stin-elliniki-kinotita-tou-verolinou-ke-sto-synedrio-tou-idrymatos-rosa-luxemburg

Σχόλια