Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Σκάνδαλο των σκανδάλων η υπόθεση της Siemens»


7-3-2017















Με διαδικαστικά θέματα συνεχίστηκε σήμερα για δεύτερη ημέρα η πολύκροτη δίκη για τα μαύρα ταμεία της Siemens, η oποία διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μετά από έντεκα χρόνια, από τότε που ξεκίνησαν στη χώρα μας οι έρευνες για παράνομες πληρωμές του γερμανικού κολοσσού και είκοσι χρόνια από τότε που δρομολογήθηκε η σύμβαση ΟΤΕ -Siemens, που αποτελεί και αντικείμενο της δίκης.

Με την έναρξη της σημερινής ακροαματικής διαδικαςίας έγινε δεκτό το αίτημα της δικαστικής λειτουργού που είχε ζητήσει να εξαιρεθεί, προβάλλοντας κώλυμα για τη συμμετοχή της στη δίκη λόγω γνωριμίας με παράγοντα της διαδικασίας, ενώ παράλληλα υποβλήθηκαν αιτήματα για παράσταση πολιτικής αγωγής από τον ΟΤΕ, το ελληνικό δημόσιο και την Ζωή Κωνσταντοπούλου που εκπροσωπεί τον φορέα «Δικαιοσύνη για όλους».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την πολύωρη τοποθέτησή της στο δικαστήριο χαρακτήρισε την υπόθεση ως «σκάνδαλο των σκανδάλων» ενώ πέραν της κριτικής που άσκησε για την καθυστέρηση στην εκδίκαση της υπόθεσης, τόνισε ότι και «η κυβέρνηση Τσίπρα εφαρμόζει τον σκανδαλώδη εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens, o οποίος ζημίωσε το δημόσιο».

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 15 Μαρτίου, προκειμένου να αποφανθεί για το ποιοι τελικώς θα παρασταθούν ως πολιτική αγωγή (για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων).


Πηγή:www.kathimerini.gr/899185/article/epikairothta/ellada/zwh-kwnstantopoyloy-skandalo-twn-skandalwn-h-ypo8esh-ths-siemens

Σχόλια