ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ:Το κάψιμο σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και οι πολιτικοί απατεώνες

8-4-2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το κάψιμο σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και οι πολιτικοί απατεώνες
















Τον τελευταίο καιρό ήρθε με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο το θέμα της καύσης σκουπιδιών από την τοπική τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ. Τα σκουπίδια ονομάζονται RDF ή εναλλακτικά καύσιμα ακριβώς για να κρύβεται η πραγματικότητα. Με αφορμή την είδηση της αδειοδότησης εκ μέρους της κυβέρνησης Τσίπρα για μεταφορά με πλοία της ΑΓΕΤ σκουπιδιών για καύση, ενώ πριν ή μεταφορά τους οδικώς ήταν δαπανηρή είχαμε την δικαιολογημένη αναστάτωση της τοπικής κοινωνίας.

Συναντήθηκαν (για τα μάτια του κόσμου),με τον αρμόδιο υπουργό του Τσίπρα οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Μεϊκόπουλος,Μπαλής, Παπανάτσιου,με αίτημα να σταματήσει η καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Η συνάντηση όπως όλοι γνωρίζουμε είχε σαν αποτέλεσμα τις γενικολογίες περί αυστηρών ελέγχων πριν και κατά την διάρκεια της καύσης. Μετά από αυτά είχαμε δύο συγκεντρώσεις που κάλεσε η Περιβαλλοντολογική πρωτοβουλία για το θέμα με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου ο οποίος δίκαια αγωνιά για την τύχη του.

Έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής: Η ΑΓΕΤ βρέθηκε μετά από έλεγχο της Περιφέρειας να μην πληροί καμία προϋπόθεση γιατί ήδη καίει σκουπίδια χωρίς καμία υποδομή και κανένα έλεγχο. Ποιον λοιπόν κοροϊδεύει ότι θα κάνει επενδύσεις για τον σκοπό αυτό; Γιατί δεν το έκανε προτού ξεσπάσει ο θόρυβος; Η απάντηση είναι απλή αδιαφορία για την υγεία του κόσμου προκειμένου να αυξήσει τα κέρδη της. Η παρέα τώρα του υπόδικού στον Δήμο έφτασε με δηλώσεις του αρχηγού της να προαναγγέλλει τη δημιουργία από τον Δήμο Βόλου εργοστασίου που θα τροφοδοτεί με σκουπίδια την ΑΓΕΤ. Όχι μόνο δεν πήρε το μέρος των πολιτών στην αγωνία τους για το μέλλον που τους περιμένει αλλά κυνικά σαν κοινοί εγκληματίες προσπαθούν να αποκομίσουν κέρδη σπέρνοντας τον Θάνατο στην πόλη μας. Οι Βουλευτές και τα τοπικά στελέχη του κόμματος του Τσίπρα από την θέση για μη καύση των σκουπιδιών πέρασαν «χωρίς ντροπή χωρίς αιδώ» στην αφωνία και στη θέση περί αυστηρών ελέγχου κατά την καύση. Σε αυτή την επικίνδυνη θέση γλίστρησαν οι της περιβαλλοντολογικής πρωτοβουλίας που μιλούν για το μεν σήμερα οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν αλλά αν τηρηθούν οι όροι (ποιοί όροι;) τότε το βλέπουμε. Παρεμπιπτόντως προβεβλημένα ηγετικά μέλη της είναι και στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖ(Α).

Έτσι έγινε και μια άνευρη και ανούσια εκδήλωση στην οποία καλούσε και η «εν πολλοίς αμαρτίες περιπεσούσα» Δημοτική Αρχή η οποία πριν έβριζε όσους αντιδρούσαν στα μεγαλόπνοα σχέδια της να εφοδιάζει με σκουπίδια την ΑΓΕΤ κατόπιν των αντιδράσεων εκ μέρους των πολιτών κάνει ότι δε καταλαβαίνει και διαψεύδει τον ίδιο της τον Αρχηγό και σταθερό τρόφιμο των Δικαστηρίων. Στην εκδήλωση αυτή παρευρέθηκαν όλοι όσοι τάσσονται υπέρ της καύσης σκουπιδιών με διακριτή παρουσία σύσσωμης της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και του θλιβερού κυρίου Σταμπουλή που έναντι υψηλού μισθού έχει αναλάβει το ξεπούλημα του πλούτου της πατρίδας μας μέσω του ΥΠΕΡΤΑΙΠΕΔ.

Την ίδια στάση αφωνίας έχουν και τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα πλην ΚΚΕ, στελέχη της όπως η κυρία Κολυνδρίνη – Τσαλίκη που είχαν στηρίξει την καύση σκουπιδιών. Ο Ιατρικός σύλλογος τέλος ανησυχεί για τις εξελίξεις και διαρρηγνύει τα ιμάτια του ότι δεν έχουμε αύξηση κρουσμάτων καρκίνου στην περιοχή μας ενώ με το πρόβλημα που προέκυψε με τον πρόσκαιρο αποκλεισμό νέων κρουσμάτων στο Νοσοκομείο αναφέρθηκαν αυξήσεις τουλάχιστον 30% στα περιστατικά. Αλήθεια από ποιον περιμένουν μελέτη για αύξηση ή μη των περιστατικών; Τέλος όπως πάντα τα λεγόμενα παπαγαλάκια που υποτίθεται ενημερώνουν ουσιαστικά μπερδεύουν τους πολίτες με την υποστήριξη τους στις θέσεις της ΑΓΕΤ της Κυβέρνησης Τσίπρα και των διαφόρων προθύμων περί ασφαλούς καύσης. Οι θέσεις μας είναι σαφής, όπου καίγονται σκουπίδια με επιπτώσεις για την ζωή είναι ανυπολόγιστες . Οι εξαιρετικά τοξικές ουσίες διοξίνες και φουράνια οι οποίες έτσι και αλλιώς παράγονται κατά την καύση των πλαστικών δημιουργούν κυτταρικές αλλοιώσεις και καρκινογενέσεις στον άνθρωπο και τα ζώα. Η ανοχή των ζωντανών πλασμάτων σε αυτές τις ουσίες είναι μηδενική.

Έτσι μηδενική πρέπει να είναι και η δική μας κοινωνική ανοχή στους πολιτικούς απατεώνες που αποπροσανατολίζουν τον κόσμο με το χρυσωμένο δηλητηριώδες χάπι της «ασφαλούς καύσεως». Η κοινωνία πρέπει να στραφεί στην ανάκτηση των υλικών (χαρτί μέταλλο γυαλί οργανικά) στον περιορισμό των απορριμμάτων και της ενέργειας και όχι σε πρακτικές που θα αφανίσουν τις επόμενες γενεές και την φύση.

Προσέλκυσε 40 άτομα


Πηγή:ΠΛΕΥΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Σχόλια