Η Πλεύση Ελευθερίας κατέθεσε το μανιφέστο της - Plan B από Ζαν Λυκ και Ζωή για Ευρώπη


28-10-2017










του ακτιβιστή
Ιστορικών διαστάσεων εκδήλωση πραγματοποιείται στον χώρο Academy, στην Αθήνα το τριήμερα 27 με 29 Οκτωβρίου.

Με διοργάνωση της Πλεύσης Ελευθερίας και κύριους ομιλητές τον επικεφαλής της "Ανυπότακτης Γαλλίας" Ζαν Λυκ Μελανσόν και την Πρόεδρο της ΠΛΕΥΣΗΣ Ζωή Κωνσταντοπούλου οι συμμετέχοντες αποκόμισαν την βεβαιότητα πως ήρθε η ώρα της αισιοδοξίας, του αγώνα, της ανυπακοής, της ευθύνης και της νέας προοπτικής για τη χώρα μας αλλά και για την Ευρώπη.
Τίθενται στέρεα θεμέλια μετά το μανιφέστο θέσεων που κατέθεσε με της ιστορικού χαρακτήρα εισήγησή της η Ζωή, διαγράφοντας με λεπτομερή τρόπο τα τρία βήματα που ξεκίνησαν χθες και φτάνουν στην οριστική αλλαγή διακυβέρνησης της χώρας.











> Μέσα από αυτά τα τρία βήματα περνάει η αυτοοργάνωση της Πλεύσης με την ίδρυση Πυρήνων Ελευθερίας που θα χτιστούν σε όλη τη χώρα, δίνοντας μορφή στην διαφορετική μορφή οργάνωσης του κινήματος των κινημάτων. Ξεκινάει η γενική ανυπακοή απέναντι σε ένα καθεστώς δυνάστη και υπηρέτη ξένων συμφερόντων. Μέσα από τρία βήματα προδιαγράφεται η τιμωρία των ενόχων και υπευθύνων των μνημονίων και η αστική ευθύνη τους με την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων όσων ευθύνονται.

Τίθεται ως προϋπόθεση της νέας διακυβέρνησης η κατάργηση των ιδιωτικών τραπεζών, η ίδρυση κεντρικής εθνικής τράπεζας που θα διασφαλίσει την οικονομική και χρηματιστηριακή ανεξαρτησία της χώρας σε συνδιασμό με την έκδοση νέου νομίσματος ένχαρτου και λογιστικού αλλά με πλήρη κατοχύρωση των διαδικασιών μετάβασης. Εξαγγέλθηκε η εφαρμογή της σεισάχθειας, ως αντιστροφή της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού από τα βάρη της κρίσης.

Ζαν Λυκ Μελανσόν: "Μην υποχωρείτε"

Προηγήθηκε η ομιλία του Ζαν Λυκ Μελανσόν που ανακοίνωσε την αναγκαιότητα της ύπαρξης «σχέδιου Β» για την Ευρώπη, που όπως αποκάλυψε ετοιμάζουν ο ηγέτης του γαλλικού κόμματος της αριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά και άλλα ηγετικά στελέχη πργανώσεων από πολλές χώρες της Ευρώπης. Το Σχέδιο Β, όπως είπε, είναι το σύνολο όλων των εύλογων προτάσεων που θα μας επιτρέψουν να ξεφύγουμε από τη μέγγενη των σημερινών ευρωπαϊκών συνθηκών και θα μας επαναφέρουν στον δρόμο της δημοκρατίας και της ειρήνης.
Για το χρέος "Δεν πρόκειται να αποπληρωθεί ΠΟΤΕ"

Με βεβαιότητα ισχυρίστηκε πως δεν αποτελεί πρόβλημα το χρέος τηςΕλλάδας για την Ευρώπη, με δεδομένο πως το Ελληνικό χρέος αποτελεί λιγότερο από το 3% του συνολικού Ευρωπαϊκού δημόσιου χρέους. Ούτε βέβαια το ελληνικό ιδιωτικό χρέος που είναι απειροελάχιστο τμήμα των 13.000 δισεκατομμυρίων ευρώ, που είναι το συνολικό ευρωπαϊκό. Αυτά τα αστρονομικά ποσά που δεν μπορεί να συλλάβει ένα ανθρώπινο μυαλό είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορούν και δεν πρόκειται να αποπληρωθούν ΠΟΤΕ !!! Η πρόθεση του συστήματος είναι να συνεχίσει την οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων με νεά και νέα μέτρα στο διηνεκές.


Κατέθεσε μάλιστα μια πρόταση για το θέμα του χρέους λέγοντας: «Πιστεύω ότι πρέπει να διοργανωθεί μια ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη που θα συμμετέχουν όλα τα κράτη της Ένωσης, με θέμα την επίλυση του χρέους πριν να είναι αργά. Είναι η ΕΚΤ, η οποία πρέπει να εξαγοράσει όλους τους τίτλους, όλα τα ομόλογα, όλο το δημόσιο χρέος των χωρών της ΕΕ. Και βάζει αυτούς τους τίτλους στο ψυγείο. Αυτό γίνεται, ακούστε με, γίνεται. Κι όχι μόνο γίνεται, αλλά είναι πολύ καλύτερη λύση κι από τον πόλεμο, κι από τη διάλυση του δημοσίου κι απ' το να πεις στη νεολαία ότι δεν υπάρχει μέλλον».

Οπως ανακοίνωσε επίσης ο Μελανσόν δεν ήρθε στην Ελλάδα για να εκφράσει μεγαλοστομίες του τύπο "έχουμε κοινή πορεία" και είμαστε οι "στυλοβάτες της δημοκρατίας διαχρονικά", τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, όπως με ευκολία έπραξε ο Μακρόν και άλλοι ξένοι ηγέτες κατά την επίσκεψή τους στη χώρα μας.

Και με σαφήνεια ξεκαθάρισε πως «Ήρθα για να σας τονώσω το ηθικό» και πρόσθεσε: «Μην υποχωρείτε. Η μεγαλύτερη καταστροφή δεν είναι η οικονομική, είναι η ηθική, πνευματική και ιδεολογική. Το πρόβλημα είναι όλοι αυτοί που υποχώρησαν, που εγκατέλειψαν τα δικά τους μετερίζια των αγώνων. Σήμερα λέμε ότι χρειάζεται θάρρος και πειθαρχία στους αγώνες. Να μην υποχωρούμε. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα».

Στην εναρκτήρια χθεσινή εκδήλωση των τριήμερων εργασιών της Πλεύσης Ελευθερίας που συνεχίζονται σήμερα και θα τερματιστούν αύριο το βράδυ παραβρέθηκαν εκτός από τον Ζακ Λυκ Μελανσόν, πέντε βουλευτές του Γαλλικού Κοινοβουλίου της "Ανυπότακτης Γαλλίας", ο βουλευτής και τ. Υπουργός της Ισλανδίας Όγκμουντουρ Γιόνασον, η βουλευτίνα της Καταλονίας Εουλάλια Ρεγκουάν, αλλά και ακτιβιστές δικηγόροι των κινημάτων κατά των εξώσεων στην Ισπανία, άνθρωποι των κινημάτων, η νεολαία του Momentum, καλλιτέχνες, ανεξάρτητοι δημιουργοί, άνθρωποι του πολιτισμού.

Από τον ελληνικό πολιτικό χώρο υπήρχε αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας απαρτιζόμενη από του Λαφαζάνη, Στρατούλη και Χουντή.

Να σημειώσουμε την καθολική απουσία συστημικών μέσων επικοινωνίας από την κάλυψη της εκδήλωσης, γεγονός που έθιξε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.


Πηγή:www.activistis.gr/2017/10/plan-b.html#.WfRGVbaCLWc.facebook

Σχόλια