Κυβέρνηση και δήθεν «αντιπολίτευση» ψεύδονται για την Επιτροπή «Πόθεν Έσχες».


13/05/2016























 
Η Κυβέρνηση (όπως και η δήθεν «αντιπολίτευση») προφανώς ανησυχούν πολύ από την δημιουργία της Πλεύσης Ελευθερίας και αποφάσισαν να απαντήσουν με τη γνωστή μέθοδο της λάσπης, λέγοντας, επ’ αφορμή της καθυστερημένης δημοσίευσης των Πόθεν Έσχες του 2012, ότι για τα τέσσερα χρόνια καθυστέρησης ευθύνεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που υπήρξε Πρόεδρος της Βουλής που λειτούργησε από τον Φεβρουάριο του 2015 μέχρι τον Αύγουστο του 2015.
Η νέα επινόηση είναι ότι η Επιτροπή Πόθεν Έσχες του 2015 συγκροτήθηκε με καθυστέρηση και γι’ αυτό, δήθεν, ευθύνεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η αλήθεια:

Για την δημοσίευση των Πόθεν Έσχες του 2012 αρμόδια ήταν η Επιτροπή Πόθεν Έσχες, που είχε συγκροτηθεί επί Κυβέρνησης Σαμαρά στην οποία συμμετείχε, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο σημερινός υπουργός Ναυτιλίας κ. Δρίτσας. Τον Δεκέμβριο του 2014 άλλαξε ο Νόμος του Πόθεν Έσχες, διαλύθηκε η μέχρι τότε Επιτροπή Πόθεν Έσχες και η νέα Επιτροπή Πόθεν Έσχες έπρεπε για πρώτη φορά να συγκροτηθεί με εντελώς διαφορετικό τρόπο εμπλέκοντας πάρα πολλές δημόσιες αρχές και υπηρεσίες στον διορισμό προσώπων ως μελών της ή επικουρικών λειτουργών της. Μεταξύ άλλων, έπρεπε να ορισθούν μέλη της Επιτροπής από την Τράπεζα της Ελλάδος, και από δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, διαδικασία η οποία διήρκησε μέχρι και τα μέσα Ιουλίου 2015

Ο τελευταίος τέτοιος ορισμός έγινε στις 13 Ιουλίου 2015, λίγες μέρες πριν από την 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής αυτής. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ως Πρόεδρος της Βουλής προχώρησε σε όλες τις ενέργειες για την συγκρότηση της Επιτροπής καλώντας και όσους όφειλαν να ορίσουν μέλη της να προβούν στις νόμιμες ενέργειες, όρισε Πρόεδρο της Επιτροπής την κυρία Δέσποινα Χαραλαμπίδου, τον Μάιο του 2015, αμέσως μετά τη συμπλήρωση των άλλων κοινοβουλευτικών μελών, εκ μέρους των κομμάτων της τότε αντιπολίτευσης (Ποτάμι – ΚΚΕ). Η Επιτροπή συνεδρίασε στην πλήρη σύνθεσή της, στις αρχές Αυγούστου 2015, και λίγες μέρες αργότερα Πρωθυπουργός, Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δανειστές διέλυσαν τη Βουλή.

Εξάλλου, καλό είναι τα μέλη της σημερινής Κυβέρνησης να θυμούνται ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου δε χαρίστηκε σε κανένα, ούτε και σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα κι όταν ήταν μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αρνήθηκε να συναινέσει στη διαδικασία παρεμπόδισης της άρσης της ασυλίας του Γιώργου Σταθάκη, όταν η υπόθεση αυτή είχε έρθει στη Βουλή, επί Κυβέρνησης Σαμαρά.



Πηγή:www.plefsieleftherias.gr/kyvernisi-ke-dithen-antipolitefsi-psevdonte-gia-tin-epitropi-pothen-esches

Σχόλια