Δηλώσεις για τα νέα μέτρα “κοινωνικής” πολιτικής που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας ΗΠΕΙΡΟΣ TV1


28/07/2016
Ζωή Κωνσταντοπούλου: “Ο κύριος Τσίπρας θα κριθεί για το γεγονός ότι πέταξε στα σκουπίδια και την εμπιστοσύνη του λαού και την ιστορική ευκαιρία την οποία είχε να σταθεί στο ύψος της ευθύνης του”. 


Γιώτα Σταύρου: Κυρία Κωνσταντοπούλου, αναχωρώντας, βέβαια, από τα Γιάννενα, αυτό που ήθελα είναι να μείνουμε στην κεντρική πολιτική σκηνή γιατί ο κύριος Τσίπρας, χθες, ανακοίνωσε νέα μέτρα κοινωνικής πολιτικής. Κατά πόσον αυτού του είδους τα μέτρα μπορούν να ανακουφίσουν έναν λαό ο οποίος έχει επωμισθεί ένα 3ο Μνημόνιο και η φοροδοτική του ικανότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Νομίζω η Κυβέρνηση συνολικά και ο Αλέξης Τσίπρας κοροϊδεύουν ξετσίπωτα το λαό και προσπαθούν με τις παλιές συνταγές, με τις παλαιοκομματικές συνταγές να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους. Είναι αστείο να ζητείται από ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης να περιμένουν κι άλλο για να ανακουφιστούν δήθεν με ψίχουλα τα οποία τάζει μία Κυβέρνηση η οποία παρέδωσε Γη και Ύδωρ στους Δανειστές. Από κει και πέρα, νομίζω όλοι θα κριθούμε και έχω πολύ, πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη και στο κριτήριο και στην κρίση του ελληνικού λαού και των ανθρώπων που έχουν βιωματική σχέση με την πραγματικότητα την οποία ζουν και άρα δεν μπορεί να τους κοροϊδέψει κανείς.

Γιώτα Σταύρου: Κυρία Κωνσταντοπούλου, ο κύριος Τσίπρας επικαλείται την καμμένη γη που παρέλαβε…

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Απ’ τον εαυτό του;…

Γιώτα Σταύρου: …και άρα χαρακτηρίζει μονόδρομο αυτήν την κατάσταση.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Νομίζω ότι αυτό το έργο, συνολικά, το έχουμε ξαναδεί. Δεν θα επιλέξω να βλέπω την επανάληψη και, μάλιστα, με τόσο κακούς μιμητές των πολύ κακών αρχικών πρωταγωνιστών. Νομίζω ότι ο κύριος Τσίπρας θα κριθεί για το γεγονός ότι πέταξε στα σκουπίδια και την εμπιστοσύνη του λαού και την ιστορική ευκαιρία την οποία είχε να σταθεί στο ύψος της ευθύνης του.

Γιώτα Σταύρου: Θεωρείτε ότι ο κόσμος θα κληθεί γρήγορα να δώσει την απάντηση σε αυτήν την πολιτική;

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η απάντηση πρέπει να δίνεται καθημερινά. Καλούμε τον κόσμο, καλούμε τους ανθρώπους να δώσουν την απάντηση και μέσα από την Πλεύση Ελευθερίας και μέσα από την καθημερινή τους στράτευση στη μάχη εναντίον του Μνημονιακού καθεστώτος. Την απάντηση, λοιπόν, πρέπει να την λάβει ηχηρή και ισχυρή και θα την λάβει και μέσα από την κάλπη, όποτε και αν διενεργηθούν εκλογές. Είναι ξεκάθαρο ότι την πρωτοβουλία θα έχει η Κυβέρνηση ανάλογα με αυτά που κρίνει ότι την εξυπηρετούν. Από την άλλη πλευρά, και ο λαός δεν στερείται των μέσων να προκαλέσει και να προσκαλέσει τις πολιτικές εξελίξεις.

Γιώτα Σταύρου: Και κάτι τελευταίο για να σας αποδεσμεύσω και να αποχωρήσετε. Σε αυτήν την Πλεύση Ελευθερίας που έχετε ξεκινήσει, μπορεί να υπάρξει συμπόρευση και σύμπλευση με άλλες δυνάμεις και αν ναι, υπό ποιες προϋποθέσεις;

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η πιο ισχυρή μας στόχευση είναι μια πλατιά σύμπραξη, μια μεγάλη συμμαχία με τον λαό, με την κοινωνία και με την νεολαία, με την νέα γενιά. Αυτές οι συμπράξεις, αυτή η συνεργασία, αυτή η σύμπλευση είναι μακροπρόθεσμη, είναι στρατηγική και περιλαμβάνει βέβαια και εκείνες τις κοινωνικές, τις κινηματικές αλλά και τις πολιτικές δυνάμεις που συμμερίζονται τους ίδιους στόχους και σκοπούς, δηλαδή την αποτίναξη του Μνημονιακού ζυγού, την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την ανάκτηση της Ελευθερίας στη χώρα μας.


Πηγή:www.plefsieleftherias.gr/dilosis-gia-ta-nea-metra-kinonikis-politikis-pou-anakinose-o-alexis-tsipras-ipiros-tv1/#more-4631

Σχόλια