ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


14-2-2017






















Δελτίο τύπου

Οι θλιβερές εικόνες του Μάρτη του 2015 με τις δυνάμεις καταστολής μαζί με μισθωμένους σεκιουριτάδες από τον υπόδικο, οι οποίοι παρεμπόδιζαν τους πολίτες να παραστούν στην συνεδρίαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ για την άρδευση και τελικά τους προπηλάκισαν, δυστυχώς επαναλήφθηκαν και σήμερα.

Ο ιδιωτικός στρατός απαγόρευε την είσοδο των πολιτών στο κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ και έφτασε στο σημείο να αρνηθεί την είσοδο ακόμη και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου και μέλους του Δ.Σ. της επιχείρησης. Και όλα αυτά κάτω από τα αδιάφορα βλέμματα δεκάδων ένοπλων αστυνομικών (ομάδα των οποίων εξοπλισμένων και με χημικά), ομάδων δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να απαιτούν την απομάκρυνση πολιτών από το απέναντι πεζοδρόμιο, χωρίς να έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Είναι φανερό ότι η τόσο έντονη παρουσία δυνάμεων καταστολής μοναδικό στόχο έχει την κάμψη του φρονήματος των πολιτών, ώστε να μην αντιδρούν στα σχέδια υποβάθμισης των λειτουργιών της ΔΕΥΑΜΒ και εν τέλει της εκποίησης του Βιολογικού σε ιδιώτες.

Να είναι βέβαιοι ότι αυτό που θα πετύχουν θα είναι ακριβώς το αντίθετο. Καμία απόφαση της ΔΕΥΑΜΒ σε βάρος του κοινωνικού συνόλου δεν θα περάσει. Ο Δήμος Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ ανήκουν στους πολίτες και πρέπει να εξυπηρετούν τα συμφέροντα μόνο αυτών. Θεωρούμε ότι η προκλητική συμπεριφορά της Αστυνομίας εντάσσεται στην απόπειρα της κυβέρνησης Τσίπρα να υποτάξει τις αντιστάσεις του λαού στο ξεπούλημα της ΕΥΑΔΑΠ, ΕΥΑΘ και άλλων ΔΕΥΑ της χώρας που αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδίου εκποίησης του δημόσιου πλούτου και φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας. Οι ευθύνες για την κατάντια στον Βόλο ανήκουν πρώτα και κύρια σε αυτούς.



Πηγή:Πλεύση Ελευθερίας Μαγνησίας

Σχόλια