Εξαφανίστηκε η δημοτική αρχή Βόλου από την συζήτηση για τον Βιολογικό – Θεοδώρου: «Να μάθετε πως εμείς βάζουμε τα συμβούλια» (video)


20-2-2017


















Καμία συζήτηση δεν δέχτηκε να γίνει για τον Βιολογικό και το μέλλον του, αλλά και για τα στοιχεία της ίδιας της ΔΕΥΑΜΒ που καταδεικνύουν την υπολειτουργία του, η δημοτική αρχή του Βόλου.
Η ομάδα της πλειοψηφίας δεν εμφανίστηκε στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου Γ. Μουλά σε συνέντευξή του στο Αστρα. Η συνεδρίαση συγκλήθηκε με τις υπογραφές 17 συμβούλων και ο Θ. Θεοδώρου που εμφανίστηκε στην αίθουσα και κάθισε στο προεδρείο είπε απευθυνόμενος στις παρατάξεις: «…. Να μάθετε πως εμείς βάζουμε τα συμβούλια».

Ακολούθησαν έντονες αποδοκιμασίες, ενώ οι εκπρόσωποι των παρατάξεων παρέμειναν στη συνεδρίαση για να ακούσουν τις θέσεις του προέδρου των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού.

Ακολούθησε συνέλευση των μειοψηφιών με τη συμμετοχή μελών τη Συμμαχίας για το Νερό και εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ. Στο προεδρείο κάθισαν ο Μαργ. Πατσιαντάς και εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ.

Ο κ. Πατσιαντάς κατήγγειλε τη δημοτική αρχή ότι προκάλεσε την έλλειψη απαρτίας και προέβλεψε ότι η ίδια συμπεριφορά μπορεί να επαναληφθεί. «Η επόμενη συνεδρίαση πρέπει να γίνει μέσα σε έξι ημέρες», είπε και πρόσθεσε: «Να είστε έτοιμοι να δώσετε το «παρών» γιατί το θέμα μας αφορά όλους». Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ κ. Ζεμπέογλου απηύθυνε έκκληση προς τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να δώσουν αγώνα κατά της παραχώρησης του Βιολογικού σε ιδιώτη, ενώ παράλληλα ζήτησε από τη δημοτική αρχή να μεριμνήσει για την ασφαλή λειτουργία της υποδομής προκειμένου να μπορούν οι επαγγελματίες να ζήσουν μέσα από τον τουρισμό και ο κόσμος να κάνει ελεύθερα το μπάνιό του στη θάλασσα.

«Τι είναι αυτό που θα κάνει ο ιδιώτης και δεν μπορεί να το κάνει η ΔΕΥΑΜΒ; Ο Βιολογικός είναι ένα πολύ μεγάλο έργο και λειτουργεί με τα χαμηλότερα οικονομικά κριτήρια. Οποιαδήποτε παραχώρηση θα επιφέρει έκπτωση της ποιότητας. Καλούμε τη διοίκηση να σκύψει στα προβλήματα που υπάρχουν και μαζί με τους εργαζόμενους να βρεθεί λύση για τη διασφάλιση του δημοτικού και δημόσιου χαρακτήρα του Βιολογικού. Ζητάμε προσλήψεις για να ενδυναμωθεί το υποστελεχωμένο προσωπικό της ΔΕΥΑΜΒ», τόνισε ο κ. Ζεμπέογλου.

Η Νατάσα Οικονόμου, για μία ακόμη φορά, τόνισε ότι η πρόθεση της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει τη λειτουργία του Βιολογικού εγκυμονεί κινδύνους για τον Παγασητικό. Έκανε λόγο, μάλιστα, για «μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα» της δημοτικής αρχής, η οποία ξέχασε τις προεκλογικές δεσμεύσεις της. «Δεν μπορεί να εξαρτάται η λειτουργία του Βιολογικού από την οικονομική δυνατότητα ενός ιδιώτη και, με όσα συμβαίνουν, πόση εμπιστοσύνη μπορεί να έχει κάποιος τώρα που μάθαμε πως υπάρχει πρόβλημα στον Βιολογικό; Η υποδομή πρέπει να μείνει στη διαχειριστική λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ και να σταματήσουν τα πειράματα που θα βάλουν σε περιπέτειες την πόλη και τους δημότες.

Ο Αρ. Δουλόπουλος εκ μέρους της παράταξης Μιτζικού τόνισε ότι «η δημοτική αρχή ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Κάποιοι δεν θέλουν να λύσουν τα προβλήματα του τόπου… Είμαστε κάθετα αντίθετοι ως δημοτική ομάδα στην παραχώρηση του Βιολογικού».

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» Κ. Γαργάλας υπογράμμισε την ανάγκη να προσλάβει προσωπικό η ΔΕΥΑΜΒ για την σωστή λειτουργία του Βιολογικού, ενώ ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ν. Κανελής κατήγγειλε τη δημοτική αρχή Βόλου για τη στάση της λέγοντας: «Είναι κοροϊδία στην πόλη να λείπει η δημοτική αρχή. Όχι στην ιδιωτικοποίση του Βιολογικού. Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη σωστή λειτουργία και να έχει λόγο η τοπική κοινωνία για ό,τι γίνεται».

«Ό,τι δεν μπορεί να κάνει η κοινωνία, το κάνει η δικαιοσύνη», είπε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ι. Λαϊνας και ζήτησε από τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ να απευθυνθούν στον Εισαγγελέα.

«Το θέμα έχει πάρει το δρόμο της εισαγγελικής έρευνας» απάντησε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ Β. Ζεμπέογλου.

Για μεθόδευση και συστηματική απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου κατήγγειλε τη δημοτική αρχή Βόλου ο δημοτικός σύμβουλος Ιάσονας Αποστολάκης και τόνισε ότι το θέμα του Βιολογικού συνδέεται με την ύδρευση και άρδευση, απαιτείται προσωπικό και χρηματοδότηση.
Εκ μέρους της Συμμαχίας για το Νερό ο Θ. Κλημόπουλος κάλεσε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη να μεθοδεύσουν από κοινού τις επόμενες κινήσεις τους και προειδοποίησε τη δημοτική αρχή Βόλου ότι αν προσπαθήσει να περάσουν την ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του Βιολογικού, θα τους βρει απέναντί της. Ο ίδιος, κάλεσε τον «χαφιέ» του υπόδικου που ήταν μέσα στην αίθουσα, να βγει έξω.
Τέλος ο Αρ. Φραγκουδάκης, από τη Συμμαχία για το Νερό επίσης, τόνισε ότι οι πολίτες δεν μπορούν να εμπιστευθούν πλέον τη ΔΕΥΑΜΒ “στα χάλια που είναι”, πολύ περισσότερο τη δημοτική αρχή. «Πρέπει να κάνουμε σύσκεψη για να δούμε στην πράξη τι θα κάνουμε», είπε.
Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της συνέλευσης κόπηκε για δύο φορές η σύνδεση του ίντερνετ ενώ μία ακόμη φορά κόπηκαν τα φώτα

Πηγή:e-thessalia.gr/exafanistike-dimotiki-archi-volou-apo-tin-syzitisi-gia-ton-viologiko-theodorou-na-mathete-pos-emis-vazoume-ta-symvoulia/

Σχόλια