Μαζική εξόντωση Βολιωτών – Δόθηκε το “πράσινο” φως!


13-3-2017




















Στο Βόλο οι πολίτες τιμούν κάθε χρόνο το Ολοκαύτωμα των Εβραίων. Ωστόσο σε λίγα χρόνια θα είναι ελάχιστοι αυτοί που θα το τιμούν. Ο λόγος; Οι Βολιώτες θα έχουν το δικό τους Ολοκαύτωμα όταν ολόκληρη η πόλη θα έχει μετατραπεί σε θάλαμο αερίων!

Αποφασίστηκε η αργή και μαζική εξόντωση των κατοίκων του Βόλου και το “πράσινο” φως δόθηκε γενναιόδωρα από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σε μία πόλη που ήδη έχει πρόβλημα με την ατμοσφαιρική ρύπανση έρχεται να προστεθεί ακόμη μία θανατηφόρα πηγή θυσιάζοντας τους πολίτες στο βωμό του κέρδους των εταιρειών.

Και συγκεκριμένα της ΑΓΕΤ, η οποία υφάρπαξε την πολυπόθητη έγκριση της καύσης σκουπιδιών για την παραγωγή ενέργειας στο εργοστάσιο της. Η συγκεκριμένη βιομηχανία, που βρίσκεται σε… απόσταση “ανάσας” από την πόλη έχει την άδεια από το Υπουργείο Περιβάλλοντος να καίει σκουπίδια, λυματολάσπη και κάθε άλλη ύλη που βαπτίζεται ως «εναλλακτικό καύσιμο» και θα το καίει στους απαρχαιωμένους κλιβάνους της.

Να σημειωθεί ότι, το 2013, η ίδια απόφαση για το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι Ευβοίας ανακλήθηκε μετά από ξεσηκωμό των κατοίκων και την παρέμβαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Ήδη το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ καίει 150.000 τόνους πετρελαϊκού άνθρακα. Ήδη οι επιπτώσεις φαίνονται στο περιβάλλον με μια μυρουδιά τοξική να γεμίζει κατά καιρούς την πόλη του Βόλου, ενώ ο καρκίνος αυξήθηκε ραγδαία – από πέρσι μέχρι φέτος κατά 30%!

“Βιώσιμη Ανάπτυξη” και “πράσινα” σημεία και τέρατα

Υποτίθεται ότι η Τοπική Ατζέντα 21 υλοποιείται μέσω προγραμμάτων ανακύκλωσης σκουπιδιών και κομποστοποίησης, όχι της καύσης τους στα εργοστάσια ως εναλλακτικό καύσιμο. Φυσικά, όπως έχουμε ξαναπεί, η λέξη “βιώσιμος” αφορά την κερδοφορία των επιχειρήσεων και όχι την αειφορία. Μια άλλη ανάγνωση της “αειφόρου” ανάπτυξης, είναι και αυτή την μείωσης του πληθυσμού, αφού οι φανατικοί υποστηρικτές της κλιματικής αλλαγής και οι οικολόγοι που την στηρίζουν έχουν ως χόμπι να καταμετρούν το οικολογικό αποτύπωμα του κάθε πολίτη, θυμίζοντας του ότι κάθε φορά που αναπνέει παράγει CO2.

Τι παράγει όμως ένα εργοστάσιο που καίει σκουπίδια; Τα απορρίμματα, περιέχουν υψηλό ποσοστό πλαστικών (πλούσιων σε χλώριο) και βαρέων μετάλλων (με πιο επικίνδυνο τον πτητικό υδράργυρο) και ιδιαίτερα επικίνδυνοι αέριους ρύπους εκπέμπονται με τη καύση τους, όπως: διοξίνες, πτητικός υδράργυρος, άλλες τοξικές – και όχι μόνο – ουσίες καθώς και επικίνδυνα μικροσωματίδια, ρύποι που μπορούν να προκαλέσουν καρκινογενέσεις και άλλες σοβαρές βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό.
Αυτή είναι η “εναλλακτική πράσινη καύση” – θα ανακουφιστεί το ΧΥΤΑ ΒΟΛΟΥ και η γη από τα σκουπίδια που θα καούν και θα σκορπιστούν στους 5 ανέμους και κατευθείαν στα πνευμόνια των Βολιωτών!

Που είναι οι μεγάλες οικολογικές οργανώσεις, η Greenpeace, το WWF, τη στιγμή μάλιστα που στην τρικομματική συγκυβέρνηση συμμετέχει και το οικολογικό κόμμα του Τσιρώνη;


Διαβάστε περισσότερα εδώ:nea.allnewz.gr/?p=35858

Σχόλια