Ζωή Κωνσταντοπούλου για Siemens: Στημένη η δίκη


17-3-2017


















Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, απέρριψε το αίτημα για παράσταση πολιτικής αγωγής που υπέβαλε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Εκτός διαδικασίας στη δίκη της Siemens τέθηκε το υπό σύσταση Σωματείο «Δικαιοσύνη για όλους», το οποίο εκπροσωπείται από την επικεφαλής του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ζωή Κωνσταντοπούλου - Zoe Konstantopoulou

Δίκη Siemens1: ο συνήγορος Χριστοφοράκου ευχαρίστησε την Εισαγγελέα για την "ευχάριστη έκπληξη" να προτείνει αποβολή της πολιτικής αγωγής μας

Δίκη Siemens #2: σε στημένη διαδικασία, όλοι ασχολήθηκαν με το πώς θα αποβληθούν οι πολίτες από τη διαδικασία. Δημόσιο κ ΟΤΕ δεν μίλησαν...

Δίκη Siemens #3: ενόχληση &ενστάσεις υπεράσπισης, να μην παραληφθεί ούτε ν'αναγνωσθεί το πόρισμα της Βουλής για τη Siemens που προσκομίσαμε

Δίκη Siemens #4: απόσυρση Δικαστηρίου για ...διάσκεψη μισής ώρας, άρνηση να μας δώσει ξανά το λόγο. Χαίρομαι που ενοχλούμε. Θα συνεχίσουμε!

Δίκη Siemens#5: το Δικαστήριο μας δικαίωσε,αποβάλλοντάς μας απ'τη στημένη δίκη.Χαλούσαμε την ωραία ατμόσφαιρα κ ήμασταν "εκτός προγράμματος" www.twitter.com/zoekonstant

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, απέρριψε το αίτημα για παράσταση πολιτικής αγωγής που υπέβαλε η κ. Κωνσταντοπούλου, με το σκεπτικό ότι το Σωματείο αλλά και οι επιμέρους πολίτες υπολείπονται ενεργητικής νομιμοποίησης.
Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση της κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία απευθυνόμενη στον πρόεδρο είπε: «Είναι μια εντελώς στημένη διαδικασία».

ΠΡ: Είναι ανόητο να θεωρείτε ότι η επίδειξη απαθούς και ψύχραιμης συμπεριφοράς από μέρους μου είναι αδυναμία.

Ζ.Κ.: Μην κάνετε χειρονομίες. Αν και αυτή η δίκη για χειρονομίες είναι...

ΠΡ.: Δεν είστε διάδικος αυτής της δίκης. Σας υπενθυμίζω ότι μπορεί να ελεγχθείτε... (σ.σ. πειθαρχικά)

Ζ.Κ.: Σας υπενθυμίζω ότι και εσείς μπορεί να ελεγχθείτε...

Ενταση πάντως είχε σημειωθεί και λίγο πριν το δικαστήριο αποχωρήσει προς διάσκεψη. «Αποσύρεστε για διάσκεψη και δεν έχετε δώσει καν τον λόγο στην πολιτική αγωγή του Δημοσίου και του ΟΤΕ ΟΤΕ -1,86%. Εχετε καταλάβει πόσο γελοίο και στημένο είναι αυτό;», είχε πει η κ. Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη και πάλι στον πρόεδρο του δικαστηρίου, ο οποίος δεν απάντησε. ..
Κατά της παράστασης του Σωματείου στη δίκη είχαν ταχθεί νωρίτερα στις τοποθετήσεις τους και οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, οι οποίοι αντέκρουσαν τη νομική επιχειρηματολογία της κ. Κωνσταντοπούλου περί εκπροσώπησης των πολιτών, επισημαίνοντας ότι υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη επ’ αυτού και οι πολίτες εκπροσωπούνται από το Δημόσιο αλλά και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Κατά την τοποθέτησή της η κ. Κωνσταντοπούλου απέδωσε ευθύνες για την καθυστέρηση εκδίκασης της υπόθεσης στην κυβέρνηση αλλά και τη Δικαιοσύνη.

Σχολιάζοντας την πρόταση της εισαγγελέως, η κ. Κωνσταντοπουλου έκανε λόγο για «προκαταβολή κρίσης», σημειώνοντας ότι αυτή είναι απόπειρα να διωχθεί «άρον άρον» από τη διαδικασία η πολιτική αγωγή των πολιτών.

Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε και στην πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, απαντώντας σε δηλώσεις της και υπερασπιζόμενη την ανεξαρτησία των δικαστών. «Εξοικονομούνται και ανακοινώσεις της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για να καλύψουν αυτούς που ενοχλήθηκαν από εμάς», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Όπως επεσήμανε η ίδια, «θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός της Δικαιοσύνης στους πολίτες. Η δικαιοσύνη εκτίθεται συνεχώς στα μάτια των πολιτών από συνθέσεις δικαστηρίων που συμπεριφέρονται σαν να είναι η Δικαιοσύνη τσιφλίκι τους».

«Υπάρχουν ισχυρότατες πιέσεις προκειμένου να μην αποδοθεί Δικαιοσύνη στην υπόθεση αυτή. Αποβάλλοντας την πολιτική αγωγή κάνετε τεράστια εξυπηρέτηση στους κατηγορούμενους και στη Siemens. Εξασφαλίζετε μια υπόθεση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους», κατέληξε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Την αποβολή της Ζωής Κωνσταντοπουλου πρότεινε και η εισαγγελέας. Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας αντέδρασε στην τοποθέτηση της εισαγγελικής λειτουργού περί «προσχήματος» και «λαϊκών κατηγόρων», δηλώνοντας προσβεβλημένη και δυσαρεστημένη.

Ένταση σημειώθηκε και λίγο πριν το δικαστήριο διακόψει προκειμένου να αποφασίσει: «Αποσύρεστε για διάσκεψη και δεν έχετε δώσει καν το λόγο στη πολιτική αγωγή του Δημοσίου και του ΟΤΕ. Έχετε καταλάβει πόσο γελοίο και στημένο είναι αυτό;» είχε πει η κ. Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη και πάλι στον πρόεδρο του δικαστηρίου ο οποίος όμως δεν απάντησε.


Πηγή:stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2017/03/siemens.html

Σχόλια