Ζωή Κωνσταντοπούλου:Σήμερα στη δίκη Siemens, στην εισαγωγική τοποθέτηση των κατηγορουμένων, πριν την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας, που δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, 2 μήνες μετά την προγραμματισμένη έναρξη της δίκης (24/2/2017)


28-4-2017











Σήμερα στη δίκη Siemens, στην εισαγωγική τοποθέτηση των κατηγορουμένων, πριν την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας, που δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, 2 μήνες μετά την προγραμματισμένη έναρξη της δίκης (24/2/2017):

Πρόεδρος Δικαστηρίου: Να έρχεστε ένας-ένας οι κατηγορούμενοι, να λέτε το όνομά σας και ποια η θέση σας.

Συνήγοροι υπεράσπισης κατηγορουμένων:

Μπορείτε να εκφωνείτε τα ονόματα των κατηγορουμένων με τη σειρά;
Πρόεδρος: Επειδή δεν ξέρω ποιοι είναι παρόντες και ποιοι απόντες, γι'αυτό λέω "τις αγορεύειν βούλεται;"

Το Ελληνικό Δημόσιο παρέμεινε μουγκό.
Ο ΟΤΕ επίσης.
Τα ΜΜΕ απόντα.

Σε μια αίθουσα άδεια από εκείνους που όφειλαν να είναι εδώ, και με τα ΜΜΕ να συμμετέχουν στην Ομερτά, γιατί να ντρέπεται ο Δικαστής που δικάζει το Σκάνδαλο της Siemens να ομολογήσει ότι δεν τον απασχολεί καν ποιοι είναι οι κατηγορούμενοι κι αν είναι παρόντες.

Εμείς είμαστε και σήμερα εδώ. Στο ακροατήριο. Ως πολίτες. Ξέρουμε ότι η πολιτική αγωγή που ασκήσαμε, ως πολίτες, με τη Δικαιοσύνη για Όλους, ενοχλούσε τη διεφθαρμένη ραστώνη εκείνων που από κοινού επιχειρούν να ξυπλύνουν το Σκάνδαλο των Σκανδάλων.
Είμαστε και θα είμαστε εδώ για να αποκαλύπτουμε και να εκθέτουμε εκείνους που πούλησαν και αυτήν την υπόθεση για να κρατήσουν και να αναβαθμίσουν τις θεσούλες τους. Είμαστε και θα είμαστε εδώ για να καταλάβουν όλοι ότι εμείς δεν θα σωπάσουμε για αυτό για το οποίο όλοι όφειλαν να μιλούν.

Είμαστε εδώ για να υπενθυμίζουμε ότι το Σκάνδαλο Siemens αποτελεί ισχυρότατο διαπραγματευτικό εργαλείο έναντι των δανειστών και ειδικότερα της Γερμανίας. Εργαλείο που όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις ηθελημένα απενεργοποιούν.

Η ευθύνη τους ούτε αίρεται ούτε ξεπλένεται.
Και θα αποδοθεί όταν αποκατασταθεί η Δημοκρατία στη χώρα.

Πηγή:Ζωή Κωνσταντοπούλου

Σχόλια