ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙΡΑΣ:Δυναμικό «όχι» από τους εμπόρους του Βόλου στη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή


7-5-2017






















Κλειστά παρέμειναν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα στην αγορά του Βόλου και οι έμποροι ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα να μην συμμετέχουν στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων τους. Ανοιχτά ήταν ωστόσο τα πολυκαταστήματα, στα οποία εμποροϋπάλληλοι προχώρησαν σε ειρηνικό αποκλεισμό των εισόδων τους.

Κ.Τσέλιος: Μας λείπουν χρήματα και όχι ώρες

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Κωνσταντίνος Τσέλιος δήλωσε πως η απεργία των εμπόρων είναι στο 100% σήμερα και δεν έχει ανοίξει κανένας το κατάστημά του. «Αυτό είναι μια απάντηση στην κυβέρνηση ότι δεν θέλουμε τις Κυριακές να λειτουργούν τα καταστήματα» είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε επίσης πως κάποια πολυκαταστήματα παίζουν «κρυφτούλι» και κοροϊδεύουν και τους εμποροϋπαλλήλους που κάνουν την περιφρούρηση αλλά και τους καταναλωτές . Πρόσθεσε μάλιστα πως όλη η αλλαγή έγινε φωτογραφικά για τα πολυκαταστήματα.

Ο ίδιος δήλωσε: «Δεν πρέπει να περάσει αυτό το μέτρο και έχουμε καλέσει τους βουλευτές να πάρουν θέση πριν ψηφίσουν τα μέτρα. Περιμένουμε την απάντησή τους, αν θα μας απαντήσουν και πως. Θέλουμε να δούμε ποιοι είναι οι εχθροί μας και ποιοι οι φίλοι μας. Αν αποδείξουν σε ποιο στρατόπεδο θα καθίσουν.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι τα μαγαζιά έχουν λουκέτα. Μας λείπουν χρήματα και όχι ώρες. Κάποιες Κυριακές όπως στις γιορτές σαφώς να ανοίξουμε και να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο. Όσο για τους τουριστικούς προορισμούς εκεί δεν υπάρχει αντίδραση καθώς ήταν ανοιχτά. Αν γίνει ο Βόλος τουριστικός προορισμός, τότε θα καθίσουμε σε ένα τραπέζι και θα συζητήσουμε για την αγορά. Μπορεί να υπάρχουν διαφορές, αλλά πάντα είμαστε μαζί με τους εμποροϋπαλλήλους».

Γ. Κάιρας: Η μία ημέρα δεν θα φέρει την Άνοιξη

Το άνοιγμα θα επιφέρει επιπρόσθετη ζημιά στις εργασιακές σχέσεις, νέα μείωση στον τζίρο των καταστημάτων δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας Γιάννης Κάιρας και πρόσθεσε πως είναι ένα μέτρο υπέρ των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων και δεν θα φέρει κάτι θετικό στην αγορά όπως και τα υπόλοιπα μνημονιακά μέτρα. «Σε εποχή κρίσης κανένα τέτοιο μέτρο δεν θα φέρει επιτυχία. Ο κόσμος δεν έχει ούτε ένα ευρώ στην τσέπη του. Η μία ημέρα δεν θα φέρει την Άνοιξη, αλλά θα φέρει την καταστροφή στον εμπορικό κόσμο της Ελλάδας.

Το μέτρο που πέρασε η προδοτική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αυτό που θα φέρει το τέλος και στους εμποροϋπαλλήλους και στους μικρομεσαίους εμπόρους. Θα κλείσει και τον τελευταίο οικονομικό πνεύμονα της πόλης και είναι το αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών και μίας συμφωνίας ώστε να σβήσει κάθε μικρομεσαίος έμπορος και οι εμποροϋπάλληλοι να δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας. Δεν θα υπάρχει ούτε μία ημέρα ξεκούρασης και θα δουλεύουν 32 Κυριακές, ως πρώτο μέτρο. Αυτό θα επιφέρει το άνοιγμα και σε άλλες υπηρεσίες όπως τράπεζες, ταχυδρομεία».

Δ. Κανελλής: Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι δεν πρέπει να καταργηθεί η Κυριακάτικη αργία

Ο Δημήτρης Κανελλής, μέλος του Εμπορικού Συλλόγου και των «Εμπόρων ενάντια στην κρίση» τόνισε πως ηΚυριακάτικη αργία πρέπει να παραμένει.

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι αυτό το μέτρο δεν πρέπει να περάσει γιατί ο στόχος είναι να κλείσουν τα μικρά καταστήματα. Και το καταναλωτικό κοινό πρέπει να καταλάβει, να στηρίξει αυτή την προσπάθεια και να μην ψωνίζει τις Κυριακές» δήλωσε ο ίδιος.
Πρόσθεσε επίσης πως σήμερα η τοπική αγορά του Βόλου είναι κλειστή και αυτά που άνοιξαν είναι τα πολυκαταστήματα.

«Οι καταναλωτές πρέπει να πάψουν να μπαίνουν σε αυτά. Αυτό που κάνουν είναι να καταστρέφουν την τοπική αγορά και να πουλάνε προϊόντα κατώτερης ποιότητας. Δεν πρέπει εμείς να παίζουμε τον ρόλο της εφαρμογής των μνημονίων.
Αναφορικά με την αντίδραση του κόσμου, ο κ. Κανελλής δήλωσε πως ο κόσμος καταλαβαίνει ότι δεν πρέπει να καταργηθεί η Κυριακάτικη αργία.

«Ο κόσμος δεν κατέβηκε στην αγορά και αν το κάνει θα είναι για βόλτα. Μπορεί να κοιτάξει τις βιτρίνες αλλά επειδή λείπουν τα λεφτά και όχι οι ώρες, πάλι δεν θα κάνει αγορές. Εμείς προσπαθούμε ακόμα και αυτούς που κατέβηκαν να τους πείσουμε ότι δεν πρέπει να ψωνίζουν. Όταν μπαίνει στο κατάστημα συνταξιούχος που του έχουν κόψει τη σύνταξη και δεν σκέφτεται ότι το παιδί του και το εγγόνι του θα δουλέψει Κυριακή, και δεν θα μπορέσει να τα δει, είναι κάποιες από τις εξαιρέσεις που πάντα δυστυχώς θα υπάρχουν».


Πηγή:e-thessalia.gr/dynamiko-ochi-apo-tous-eborous-tou-volou-sti-litourgia-ton-katastimaton-tin-kyriaki/

Σχόλια