Απόσπασμα από την συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Εφημερίδα ''Βραδυνή της Κυριακή'':Μετά το δημοψήφισμα, ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάστηκε σε τουλάχιστον 3 κόμματα (Πλεύση Ελευθερίας, ΛΑΕ, Diem). Θεωρείτε ότι η σύμπραξη των αριστερών συνιστωσών απέτυχε;


6-6-2017














Η Πλεύση Ελευθερίας δεν προέρχεται από κάποια διάσπαση. Είναι κίνημα που, εδώ κι ένα χρόνο, συγκροτείται από την αρχή, από το μηδέν, με εντελώς πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο, χωρίς τις συνταγές του παρελθόντος. Ακριβώς γιατί οι τρόποι λειτουργίας των κομμάτων του παρελθόντος, στα οποία ανήκουν όλα τα σημερινά κοινοβουλευτικά κόμματα και πολλά εξωκοινοβουλευτικά, καταδίκασε για δεκαετίες τους πολίτες στο έλλειμμα εκπροσώπησης κι έδωσε τη δυνατότητα σε φαύλους και ανάξιους να κυβερνούν χάρη στους κομματικούς μηχανισμούς.

Στη συνείδησή μου είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι το στοίχημα είναι η ενεργοποίηση του λαού και των πολιτών και όχι οι συμπράξεις εκ των ενόντων, που γίνονται με deals κατανομής θέσεων και διανομής χρηματοδοτήσεων. Η Πλεύση Ελευθερίας δημιουργήθηκε ακριβώς για να έρθουν οι πολίτες στην εξουσία και για να εγγυηθεί ότι κάθε εξουσία θα ασκείται υπέρ των πολιτών.



Πηγή:www.facebook.com/ipostiriktesplefsiseleftheriasepikratiaskomogenias

Σχόλια