Andrej Hunko (γερμανός βουλευτής Die Linke): "Ντρέπομαι για τη Γερμανία".


24-6-2017


















Andrej Hunko (γερμανός βουλευτής Die Linke): "Ντρέπομαι για τη Γερμανία". Δεν το είπε για να προκαλέσει ή για να γίνει συμπαθής στο ελληνικό κοινό που τον άκουγε. Δεν ήταν μια γενικόλογη και θεωρητική δήλωση για το ναζιστικό παρελθόν της χώρας του. Είπε πολύ συγκεκριμένα πράγματα για το παρόν της: "...ντρέπομαι για το γεγονός ότι δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ από αποζημίωση για τα εγκλήματα και για τα θύματα του πολέμου, ενώ παράλληλα στη Γερμανία δίνουν συντάξεις στους απογόνους των ταγμάτων και των ομάδων SS σε διάφορες μεραρχίες. Π.χ. στη γαλάζια ταξιαρχία του Φράνκο, που πολέμησε στο ανατολικό μέτωπο στο πλευρό της ναζιστικής Γερμανίας, στα μέλη, στους απογόνους τους, σ’ αυτούς δίνουνε συντάξεις. Τους Ισπανούς, μέλη της μεραρχίας που πολέμησε εκεί. Με γερμανικούς πόρους πληρώνονται συντάξεις στους επιζώντες «μαχητές» αυτής της γαλάζιας λεγεώνας του Φράνκο που πολέμησε στο πλευρό των ναζί, αλλά γενικά και στη Γερμανία, όπως τόνισε πριν, σε παλιούς πολεμιστές των ομάδων SS και όλων των άλλων ταγμάτων".















 Τα παιδιά του εγκληματία το κάνουν αυτό. Πληρώνουν συντάξεις στα παιδιά του συνεργού τους στις δολοφονίες. Πληρώνουν συντάξεις στα παιδιά των δολοφόνων για τις υπηρεσίες των δολοφόνων (γερμανών και μη). Για εκείνα τα παιδιά υπάρχει συνέχεια του γερμανικού κράτους. Και τα πληρώνουν με τα λεφτά που κερδίζουν χάρη στο νεοφασιστικό ολοκληρωτικό καθεστώς που έχουν επιβάλει. Ενώ ταυτόχρονα πουλάνε παχιά λόγια και πολιτισμό στους δουλοπάροικους της αποικίας, καταθέτοντας στεφάνια με δήθεν ύφος περισυλλογής. Απέναντι σε αυτά υπάρχουν μόνο δύο στάσεις. Η μία είναι σκυφτή. Εμείς επιλέγουμε την άλλη και προχωράμε σε δράση έναντι των παιδιών του εγκληματία που έγιναν χειρότεροι από εκείνον και έναντι των φίλων τους στην αποικία...

Την Τρίτη στο Δ.Σ.Α. (Ακαδημίας 60, στις 4:30 μμ) καλούμε όποιον θέλει να είναι συμμέτοχος σε αυτή την προσπάθεια να είναι εκεί από τώρα, στο ξεκίνημά της. Από τώρα και όσο χρειαστεί μέχρι να θεριέψει.

Πηγή:Kostas Zikogiannis

Σχόλια