Πλεύση ΕλευθερίαςΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ


31-8-2018








Η σημερινή ομιλία του κ. Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο των προθύμων πάσης φύσεως ήταν άλλη μια μνημονιακή ομιλία του ψεύτη πρωθυπουργού, που προσπαθεί να πείσει ότι δήθεν η χώρα βγήκε από τα Μνημόνια στις 21 Αυγούστου.

Ο «ενάρετος κύκλος», το «δημοσιονομικό μονοπάτι», η υποχρέωσή μας να το «αποπληρώνουμε το χρέος», ο «δρόμος των μεταρρυθμίσεων που δεν έχει τελειώσει», οι «δεσμεύσεις μας προς τους δανειστές μας», ήταν μερικές από τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο ψεύτης πρωθυπουργός για να δώσει το μήνυμα στους δανειστές ότι ο κ.Τσίπρας και η κυβερνητική παρέα του θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν Μνημόνια εις το διηνεκές, προσπαθώντας να κοροϊδέψουν τους πολίτες, αφού ήδη σε 10 ημέρες επισκέπτεται και πάλι τη χώρα μας η Τρόικα, όπως ανακοίνωσε στις 20 Αυγούστου ο Μοσκοβισί.

Εμείς το λέμε καθαρά:
Στις 21 Αυγούστου η Ελλάδα δεν βγήκε από τα μνημόνια. Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την είσοδο της χώρας σε μια νέα περίοδο παρατεταμένου μνημονιακού ελέγχου, με επιπρόσθετα μέτρα και περικοπές, εντατικούς ελέγχους και χωρίς προκαθορισμένο τέλος. Δεν τίθεται ζήτημα «καθαρής» ή «μη καθαρής εξόδου». Δεν υπάρχει καν θέμα εξόδου.

Η Τρόικα και η υποτελής σε αυτήν κυβέρνηση Τσίπρα συμφώνησαν να βάλουν τη χώρα στο γύψο μιας εντατικής επιτήρησης για τα επόμενα 42 χρόνια, μέχρι το 2060, ενώ το πρόγραμμα ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας μέσω του «Υπερταμείου» του Λουξεμβούργου έχει διάρκεια μέχρι το 2114.

Ο ελληνικός λαός δεν είναι κουτός: καταλαβαίνει πολύ καλά ότι όταν ο κ. Τσίπρας και οι δανειστές διακηρύσσουν πως η Ελλάδα «εγκαταλείπει το πρόγραμμα» αλλά δεσμεύεται «να συνεχίσει και να ολοκληρώσει όλες τις βασικές μεταρρυθμίσεις που υιοθετήθηκαν υπό το πρόγραμμα», αυτό που πράγματι εννοούν είναι ότι τα Μνημόνια συνεχίζονται. «Έξοδος» που μας κρατά μέσα, «τέλος» που απαιτεί συνέχεια, δεν υπάρχουν παρά στην Οργουελική γλώσσα του Eurogroup και του Μεγάρου Μαξίμου, που βάφουν το άσπρο μαύρο για να εξαπατήσουν ξανά τον ελληνικό λαό.

Ο ελληνικός λαός, ευτυχώς, δεν εξαπατάται πια από τα ψέματά τους. Αλλάζοντας τις λέξεις, δεν αλλάζουν την πραγματικότητα, ούτε πείθουν κανέναν να δεχτεί ότι η νύχτα έγινε μέρα. Εκτός από κάποιους ευνοημένους του καθεστώτος τους, που είναι πρόθυμοι να δεχτούν τα πάντα.
Η 21η Αυγούστου 2018 δεν ήταν μια συνηθισμένη μέρα. Ήταν η έναρξη μιας καινούργιας μνημονιακής περιόδου, που δεν χρειάζεται πλέον ούτε επίσημη κρατική συμφωνία, ούτε επικύρωση από την Βουλή και τα κοινοβούλια των 27 κρατών μελών και, φυσικά, ούτε ημερομηνία λήξης.
Όσο και αν προσπαθεί η προπαγάνδα της διεφθαρμένης από τους δανειστές κυβέρνησης Τσίπρα να αντιστρέψει την πραγματικότητα, ο ελληνικός λαός γνωρίζει καλά τι κούφια λόγια είναι οι υποσχέσεις περί «εξόδου από την κρίση» και «επιστροφής στην κανονικότητα» και τι απάτη είναι να επιχαίρει η κυβέρνηση για το «τέλος των μνημονίων», τη στιγμή που έχει η ίδια ψηφίσει νέα μνημονιακά μέτρα ως το Δεκέμβριο του 2020 και δεσμευτεί σε πρωτογενή πλεονάσματα που απαιτούν αλλεπάλληλα μέτρα ως το 2060.

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες γνωρίζουν επίσης καλά ότι η χώρα κυβερνάται από έναν ψεύτη πρωθυπουργό, τον οποίο οι πάντες έπαψαν προ πολλού να πιστεύουν. Γι' αυτό, όταν στο εξής θα ακούν τα περί «εξόδου από τα μνημόνια», θα στρέφουν το βλέμμα τους αλλού, συμπιέζοντας την οργή τους, και θα περιμένουν να τον τιμωρήσουν σκληρά στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν.
Εμείς καλούμε τους πολίτες σε συστράτευση και εγρήγορση, για να τους ανατρέψουμε.
Διεκδικώντας το μέλλον και τη ζωή μας με αλήθεια, δικαιοσύνη, ελευθερία, αξιοπρέπεια και δουλειά.
Δεν κοιτάμε ούτε αριστερά ούτε δεξιά.

Κοιτάμε μπροστά

Πηγη:Πλεύση Ελευθερίας

Σχόλια