21 Απριλίου 1967 – 21 Απριλίου 2016

21/04/2016

Τιμάμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του αντιδικτατορικού αγώνα με πράξεις κι όχι με κούφιες λέξεις. Οι αγώνες τιμώνται με αγώνες που δίνονται στα αλήθεια και όχι στα λόγια.


21 Απριλίου 1967 – 21 Απριλίου 2016: 49 χρόνια μετά το πραξικόπημα, τιμάμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του αντιδικτατορικού αγώνα. Τιμάμε αυτούς που αντιστάθηκαν, βασανίσθηκαν, φυλακίσθηκαν, έδωσαν τη ζωή, την ψυχή, την υγεία, την ελευθερία τους για τη δημοκρατία. Τιμάμε εκείνους κι εκείνες που δεν πρόδωσαν. Το παράδειγμά τους, φωτεινό υπόδειγμα στη σκοτεινή εποχή που ζούμε, καθώς καλούμαστε ξανά να αγωνιστούμε για ελευθερία και δημοκρατία. Τώρα, που έχουν πέσει οι μάσκες και ο μνημονιακός θίασος προσπαθεί να αντλήσει αξιοπιστία από κίβδηλες αναθεωρήσεις της ιστορίας. Αυτοί που υπηρετούν την οικονομική-τραπεζική δικτατορία του Μνημονίου και συμπράττουν με τους δυνάστες του λαού μας, “διαπραγματευόμενοι” και ακκιζόμενοι σε πολυτελή ξενοδοχεία, καλό είναι σήμερα να σωπάσουν. Κι εμείς, όλοι και όλες που δεν αποδεχόμαστε την παράδοση και την υποταγή, πρέπει να ετοιμαστούμε για τη μάχη. Αυτή η μάχη είναι ιστορική, αξιακή και ηθική επιταγή, συνδεδεμένη με τους ιστορικούς αγώνες του λαού μας.


Οι αγώνες τιμώνται με πράξεις κι όχι με κούφιες λέξεις. Οι αγώνες τιμώνται με αγώνες που δίνονται στα αλήθεια και όχι στα λόγια. Είναι η ώρα των νέων γενεών να γράψουν τη δική τους ιστορία, δίνοντας τον δικό τους αγώνα, υπερασπιζόμενες το αναφαίρετο δικαίωμά τους στην ελευθερία και σε μία αξιοβίωτη ζωή.


Πηγή:www.plefsieleftherias.gr/21-apriliou-1967-21-apriliou-2016

Σχόλια