Για τα 71 χρόνια από τη λήξη του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου


09/05/2016





















Σήμερα, 71 χρόνια μετά τη μεγάλη νίκη των λαών και των ανθρώπων εναντίον του φασισμού και του ναζισμού, είναι επίκαιρο όσο ποτέ να θυμόμαστε ότι οι μεγάλες νίκες κερδίζονται με μεγάλες μάχες και μεγάλες θυσίες. Κερδίζονται με μεγάλα ΟΧΙ. Τιμούμε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους και έχασαν την υγεία ή τη σωματική τους ακεραιότητα μαχόμενοι για την Ελευθερία.

Ο ελληνικός λαός πολέμησε ηρωικά και συνέβαλε καταλυτικά στην ήττα του φασισμού και του ναζισμού. Πλήρωσε βαρύ τίμημα αίματος, υπέστη εξόντωση, πείνα, εκτελέσεις, ολοκαυτώματα σε κάθε γωνιά της χώρας, σύληση των δημοσίων ταμείων, καταστροφή της παραγωγής, κλοπή σημαντικών στοιχείων της πολιτιστικής του κληρονομιάς.

Μέχρι σήμερα, τα εγκλήματα των ναζί εναντίον του λαού μας, που είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, παραμένουν ατιμώρητα. Οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, που αποτιμώνται σε ύψος 278-340 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς) εξακολουθούν να εκκρεμούν και η κυβέρνηση Τσίπρα εξακολουθεί να μην διεκδικεί τα χρήματα αυτά, την ώρα που ξαναπληρώνει Γερμανία, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. με το αίμα του ελληνικού λαού, αλλά και των προσφύγων.

Εξακολουθεί να μην υπογράφει για την εκτέλεση της απόφασης για την αποζημίωση των θυμάτων του Ολοκαυτώματος του Διστόμου, που έχει καταστεί αμετάκλητη εδώ και 16 χρόνια, ενώ φεύγουν από τη ζωή ένας-ένας οι επιζώντες, χωρίς δικαίωση.

Οι νίκες δεν έρχονται με κατάθεση στεφάνων, κούφια λόγια και υποταγή. Και η σημερινή εικόνα τόσο της ελληνικής κυβέρνησης όσο και των ευρωπαϊκών ηγεσιών προσβάλλει από μόνη της την ιστορική μνήμη και τους ιστορικούς αγώνες κατά του πολέμου, κατά του φασισμού, κατά του ναζισμού.


Πηγή:www.plefsieleftherias.gr/gia-ta-71-chronia-apo-ti-lixi-tou-v-pagkosmiou-polemou/

Σχόλια