5 και πλέον λόγοι για να μισoύν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου


21-1-2017


















Δεν είναι ούτε συνηθισμένο ούτε προσφιλές για τον γνωστό ελληνικό πολιτικό κόσμο να δέχεται και να ενσωματώνει πολιτικούς σαν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το γεγονός μάλιστα ότι συχνά πυκνά δέχεται αήθεις, αισχρές και σεξιστικές επιθέσεις από παλιά και νεότερα «υποκείμενα» ενός μέρους του διεφθαρμένου ελληνικού πολιτικού συστήματος και υποσυστήματος, αλλά και τα ελεγχόμενα ανθρωπάρια του τηλεοπτικού και δημοσιογραφικού κόσμου είναι από μόνο του απόδειξη για τη μοναδικότητα μιας ισχυρής πολιτικής προσωπικότητας «βγαλμένης» καθαρά από την αγνή ελληνική και ευρωπαϊκή επαναστατική και πολιτική ιστορία του παρελθόντος. Και αυτό γιατί μόνο εκείνη η ιστορία είχε και έχει ακόμα να επιδείξει προσωπικότητες από τον πολιτικό, στρατιωτικό, συνδικαλιστικό και ευρύτερο κοινωνικό χώρο που λειτουργούσαν μέσα από ένα ισχυρό πλαίσιο κοινωνικών, πολιτικών και ηθικών αξιών με βασικό και απαρασάλευτο γνώμονα το συμφέρον και το δίκαιο των ανθρώπων και της κοινωνίας, μέσα από την πολιτική αλήθεια.

Γιατί λοιπόν να μην είναι η Ζωή συνέχεια στο στόχαστρο του πολιτικού και τηλεοπτικού μίσους και μέσα σε ένα κυκλώνα συνεχών επιθέσεων που στοχεύουν ξεκάθαρα στην αποδόμηση της προσωπικότητάς της, μέσα από επιχειρήματα που άπτονται της ..ψυχικής της σταθερότητας, της προσωπικής της ζωής, του επαγγελματικού της παρελθόντος και της πολιτικής και οικογενειακής της ταυτότητας.

Πόσους παραπάνω λόγους να θέλουν για να μισούν λοιπόν την πολιτικό εκείνη που:

1) Δημιούργησε τη επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους, εκπληρώνοντας έτσι την πολύ μεγάλη προσπάθεια και πρωτοβουλία που ξεκίνησε με την ηλεκτρονική συγκέντρωση υπογραφών και ικανοποιώντας μια θεσμική και δημοκρατική επιθυμία και ανάγκη του ελληνικού λαού. Η επιτροπή ελέγχου του δημοσίου χρέους, για πρώτη φορά στα ελληνικά πολιτικά δεδομένα (για ένα κυβερνητικό πολιτικό όργανο - συμβούλιο), κατέληξε σε πόρισμα σύμφωνα με το οποίο “ το χρέος είναι παράνομο, επονείδιστο και μη βιώσιμο , άρα δεν μπορεί να αποπληρωθεί”.

2) Έθεσε εξαρχής ζήτημα δημοκρατίας σχετικά με την ψήφιση των μνημονίων από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτημα “εγκυρότητας όλων των μνημονιακών νόμων και ρυθμίσεων που ψηφίστηκαν με ονομαστική ψηφοφορία και λιγότερους από 151 βουλευτές”. Έθεσε ζήτημα δημοκρατίας και πάλι λίγες εβδομάδες πριν, όταν ετοιμαζόταν η ψήφιση και του τρίτου μνημονίου όταν ουσιαστικά καγήγγειλε την ψήφιση 900 σελίδων μνημονίου χωρίς καν διαβούλευση, δημόσια και από το βήμα της προέδρου της βουλής.

3) Κατήγγειλε δημόσια πολιτικά πρόσωπα, όπως τον πρώην Υπουργό Οικονομικών και τωρινό διοικητή της ΤτΕ για έλλειψη συνεργασίας με τις επιτροπές Θεσμών και Διαφάνειας και Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

4) Πρωτοφανώς και πάλι για τα ελληνικά πολιτικά και κοινοβουλευτικά δεδομένα έθεσε ως ζήτημα αρχής το θέμα της διατήρησης γραφείων μέσα στο κοινοβούλιο παλιών υπουργών και βουλευτών, δημιουργώντας σοβαρό θέμα πολιτικής αρχής και διαφάνειας μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

5) Κατήγγειλε τις ρουσφετολογικές προσλήψεις μέσα στην ίδια τη βουλή, ύποπτες και παράνομες πρακτικές και αποφάσεις εντός της ίδια της βουλής και ξεκίνησε μια προσπάθεια δημιουργία μιας μη κομματικής βουλής, απαλλαγμένης από τα καθεστώτα και τις ανομίες του παρελθόντος.
Ενδεικτική του πολιτικού κλίματος και της λογικής που επικρατεί επίσης, είναι η προσπάθεια μέσω των κοινωνικών δικτύων για δημιουργία ενός κινήματος εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου το οποίο και διατηρεί ομάδα στο facebook με τίτλο “Πρόταση μομφής στην Πρόεδρο της Βουλής”. Ενδεικτικό φυσικά της ομάδας είναι ότι πρωτοστατούν πολιτικά πρόσωπα όπως ο κ.Φορτσάκης, οι κ.Δανέλλης, Ταχιάου, Φωτήλας και Ψαρριανός , βουλευτές του Ποταμιού και οι Κεγκέρογλου και Κωνσταντινόπουλος του ΠΑΣΟΚ. Μαλιστα δήλωση υποστήριξης της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας έκανε προσφάτως και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η συγκεκριμένη βέβαια προσπάθεια έτυχε και μεγάλης προβολής τελευταίας από διάφορoυς διαδικτυακούς τόπους όπως φυσικά και το protothema.gr το οποίο φυσικά στο παρελθόν δεν ασχολήθηκε και ιδιαίτερα με αντίστοιχες πρωτοβουλίες, όπως για παράδειγμα αυτή της δημιουργίας της επιτροπής για λογιστικό έλεγχο του χρέους που είχε συγκεντρώσει κοντά στις 70.000 υπογραφές...

Είναι προφανές λοιπόν ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα δεν “αντέχει” πολιτικές προσωπικότητες σαν τη Ζωή. Το σημερινό πολιτικό σύστημα και το τηλεοπτικό του υποσύστημα “χωνεύει” Άδωνη, Κυριάκο, Ψαρριανό, Αλ Σαλέχ αλλά όχι Κωνσταντοπούλου. Αυτήν έμαθαν (και καλά έκαναν) να τη φοβούνται.


Πηγή:stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2015/08/5-o.html

Σχόλια