Ζωή Κωνσταντοπούλου για τους συνεχιζόμενους θανάτους στη Μόρια: «Καμμία ανθρώπινη ζωή δεν είναι αναλώσιμη»

30-1-2017


















Η ανακοίνωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τους συνεχιζόμενους θανάτους στη Μόρια:

«Καμμία ανθρώπινη ζωή δεν είναι αναλώσιμη»

Για τον θάνατο ενός ακόμη ανθρώπου, στο λεγόμενο Κέντρο «Υποδοχής» Προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου, δήλωσε:

«Η συνεχιζόμενη τραγωδία στη Μόρια ήταν πλήρως προβλέψιμη. Οι ευθύνες βαρύνουν την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Καμμία ανθρώπινη ζωή δεν είναι αναλώσιμη».

Όταν επισκέφθηκε το Κέντρο «Υποδοχής» στη Μόρια, στις 8 Ιουλίου 2016, είχε πει:
∙ «Θα πρέπει να ακουστεί δυνατά ότι εδώ παραβιάζονται στοιχειώδεις προϋποθέσεις διαβίωσης και εγγύησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

∙ «Για τις παραβιάσεις αυτές υπάρχει τεράστια ευθύνη της Πολιτείας, υπάρχει τεράστια ευθύνη της Κυβέρνησης, υπάρχει τεράστια ευθύνη των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

∙ Η Συνθήκη ΕΕ-Τουρκίας είναι η θεσμική καταρράκωση, η παραβίαση όλων των θεσμικών υποχρεώσεων και της ΕΕ και των κρατών-μελών της. Είναι μια ντροπιαστική συμφωνία, και ακόμα πιο ντροπιαστικά είναι τα αποτελέσματά της

∙ «Οι άνθρωποι αυτοί είναι στο έλεος των συνθηκών, του καιρού, του Θεού και της καλής προαίρεσης ή της έλλειψης καλής προαίρεσης από πλευράς εκείνων που καταλήγουν και προσπαθούν να επιλύσουν τα ζητήματα»

∙ «Μιλάμε για ανθρώπινες ιστορίες – τραγωδίες, μιλάμε για 98 παιδιά ασυνόδευτα που βρίσκονται μήνες σε αυτήν τη δομή που δεν είναι κατάλληλη για παιδιά»

Μπορείτε να βρείτε τις πλήρεις δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου από την επίσκεψή της σε Μυτιλήνη και Μόρια και τη συμμετοχή της στο Διεθνές Συνέδριο «CrossingBorders» για το Προσφυγικό, που διεξαγόταν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, εδώ:

http://www.zoikonstantopoulou.gr/dilwseis/item/dilosi-tis-zois-konstantopoulou-kata-tin-episkepsi-tis-sto-kentro-ypodochis-sti-moria 

Πηγή:www.plefsieleftherias.gr/zoi-konstantopoulou-synthiki-ee-tourkias-ine-mia-ntropiastiki-symfonia/

Σχόλια