Εναρκτήρια ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Συνέντευξη Τύπου για την ίδρυση Αυτοτελούς Νομικού φορέα για Γερμανικές Οφειλές, Siemens, ΕΛΣΤΑΤ, Χρέος-Μνημόνιο


06/09/2016

















Ζωή Κωνσταντοπούλου: Σας καλέσαμε σήμερα για να ανακοινώσουμε ότι θα κάνουμε αυτό που φοβούνται. Και για να σας πούμε πώς θα κάνουμε αυτό που φοβούνται εκείνοι που θέλουν να μας πείσουν ότι «δεν υπάρχει τίποτε για να κάνει κανείς». Ότι «δεν υπάρχει λύση, ότι δεν υπάρχει προοπτική, δεν υπάρχει Δικαιοσύνη».

Το 1ο άρθρο του Συντάγματος το λέει καθαρά: “θεμέλιο της Δημοκρατίας είναι η λαϊκή κυριαρχία”. Κι ότι αυτό σημαίνει πως «όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και ασκούνται υπέρ αυτού, όπως ορίζει το Σύνταγμα».

Τέσσερις υποθέσεις: Γερμανικές Οφειλές, υπόθεση Siemens, υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ, υπόθεση του Χρέους και του Μνημονίου.

Τέσσερις υποθέσεις που περικλείουν πολλές περισσότερες. Τέσσερις υποθέσεις που, μαζί με άλλες, γνωστές και πολύκροτες, συνθέτουν σήμερα το ψηφιδωτό μιας ακραίας αδικίας σε βάρος του λαού, σε βάρος της κοινωνίας, σε βάρος της χώρας μας, σε βάρος των νέων γενεών και των επόμενων γενεών.

Αυτές οι τέσσερις υποθέσεις δεν είναι ασύνδετες. Αυτές οι τέσσερις υποθέσεις έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Με πρώτο και κυρίαρχο ότι έχουν όλες απασχολήσει και τις τρεις εξουσίες που κατά το Σύνταγμα πρέπει να πηγάζουν από το λαό και να ασκούνται υπέρ αυτού (δικαστική, νομοθετική, εκτελεστική).

Και οι τέσσερις αυτές υποθέσεις έχουν απασχολήσει ή απασχολούν τα ελληνικά δικαστήρια:
Για τις αποζημιώσεις των θυμάτων του Διστόμου έχει εκδοθεί, εδώ και 16 χρόνια, αμετάκλητη δικαστική απόφαση.

Για την ΕΛΣΤΑΤ εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια δικαστική διερεύνηση και έχει εκκινηθεί η ποινική προδικασία με παραπομπή-όχι αμετάκλητη ακόμη- του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, για κακούργημα.

Για τη Siemens, υπόθεση που ανατρέχει σε χρόνο προ18ετίας και παραπάνω, το ’97-’98, υπάρχει ανοιχτή ποινική δικογραφία, έχουν παραπεμφθεί δεκάδες υπόλογοι και υπαίτιοι, αλλά η υπόθεση αναβλήθηκε πριν από δύο μήνες με αιτιολογία την έλλειψη μετάφρασης του παραπεμπτικού βουλεύματος, αυτού που στο 1ο έτος της Νομικής μαθαίνουν οι φοιτητές ότι όταν οι κατηγορούμενοι είναι αλλοδαποί πρέπει να είναι μεταφρασμένο σε γλώσσα που κατανοούν.

Για το Μνημόνιο έχει επιληφθεί η Εισαγγελική Αρχή κι έχει διαβιβάσει στη Βουλή τις δικογραφίες
Και οι τέσσερις υποθέσεις έχουν απασχολήσει τη Βουλή, τη νομοθετική εξουσία, με τη σύσταση Ειδικών Επιτροπών:

Για τις Γερμανικές Οφειλές συστήθηκε, μετά από πάρα πολλά χρόνια, Διακομματική Επιτροπή της Βουλής το 2014, η οποία επανασυστήθηκε αναβαθμιζόμενη το 2015 και επανασυστήθηκε υποβαθμιζόμενη στα τέλη του ’15 και ’16 και λειτουργεί αυτή τη στιγμή ως ο φερετζές της Κυβέρνησης.

Για τη Siemens υπήρξε Εξεταστική Επιτροπή το 2011, που κατέληξε σε ομόφωνο πόρισμα για την κακουργηματικού τύπου δράση της Siemens στη χώρα μας επί δεκαετίες, για το γεγονός ότι αποτελεί εγκληματική οργάνωση που διαπλέκεται με όλες τις εξουσίες, για το γεγονός ότι υπάρχει αποδεδειγμένη ζημία του Ελληνικού Δημοσίου πάνω από 2 δις ευρώ μόνο για τις υποθέσεις που εξετάστηκαν τότε και χωρίς να συνυπολογίζεται αυτό που επίσης αποδείχθηκε, ότι δηλαδή για κάθε προμήθεια δινόταν μίζα 10%. Για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ υπήρξε Εξεταστική Επιτροπή το 2012, άρον-άρον πριν τις εκλογές, που κατέληξε σε πόρισμα απόσεισης των πολιτικών ευθυνών.
Για το Μνημόνιο υπήρξε Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η οποία δεν επανασυστήθηκε. Διαλύθηκε με τη διάλυση της Βουλής τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο του 2015.

Αυτή η τελευταία υπόθεση του Μνημονίου είναι σε μία εκκρεμότητα μεταξύ Δικαιοσύνης και Βουλής από το 2012 αφού έχουν διαβιβασθεί οι ποινικές δικογραφίες δύο φορές.
Και σε όλες αυτές τις υποθέσεις αυτό το οποίο διαπιστώνεται είναι ότι η Κυβερνητική – Εκτελεστική Εξουσία και οι Κοινοβουλευτικές – Νομοθετικές λειτουργίες πάρα πολύ συχνά παρεμβάλλονται γιατί τη μη διαλεύκανση, αντί για τη διαλεύκανση, και για την παρεμπόδιση απόδοσης Δικαιοσύνης ή εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων με κραυγαλέα, βέβαια, την υπόθεση της αποζημίωσης των θυμάτων του Διαστόμου.

Το δημόσιο συμφέρον δεν υπηρετείται.
Οι εξουσίες δεν ασκούνται υπέρ του λαού, όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Και η σημερινή Κυβερνητική και Κοινοβουλευτική Εξουσία μιλούν ανοιχτά για απώλεια κυριαρχίας, προσπαθώντας, στην πραγματικότητα, να κρυφθούν πίσω από το δάχτυλό τους για την παράδοση των κλειδιών της χώρας και μαζί με αυτήν και την παράδοση όλων μας των νομικών εργαλείων και των ενστάσεων προκειμένου να διαιωνιστεί αυτό το εγκληματικό καθεστώς που λέγεται Μνημόνιο.
Και την ίδια ώρα, αυτό είναι το έργο που παρακολουθήσατε και παρακολουθήσαμε το τελευταίο δίμηνο. Η Κυβέρνηση και η Βουλή παριστάνουν ότι δήθεν δίνουν ή θα δώσουν κάποια μάχη, ενώ αυτό που στην πραγματικότητα κάνουν, είναι ό,τι μπορούν για να ροκανίσουν το χρόνο, για να μην αποδοθεί Δικαιοσύνη, για να μην υπηρετηθούν τα δίκαια της Χώρας, και για να μην αποζημιωθούν τα θύματα των πιο ειδεχθών εγκλημάτων που γνώρισε η ανθρωπότητα και η ανθρώπινη ιστορία.
Αυτά τα στοιχεία ήθελα να σας τα πω εισαγωγικά, γιατί προκύπτει κατάδηλα και ξεκάθαρα, προκύπτει ολοφάνερα, ότι το άρθρο 1 του Συντάγματος δεν υπηρετείται.

Και το άρθρο 1 του Συντάγματος, που αν αναφέρεται στη λαϊκή κυριαρχία ως θεμέλιο του πολιτεύματος, δεν είναι ένας κανόνας, δεν είναι ένας τύπος: Το άρθρο 1 του Συντάγματος, που λέει ότι ο λαός είναι αυτός που ορίζει τη μοίρα του, οι πολίτες είναι αυτοί που νομιμοποιούν τη Δημοκρατία και την άσκηση κάθε εξουσίας, είναι η ουσία.

Και γι’ αυτήν την ουσία είμαστε εδώ σήμερα. Όχι από τυπολατρία, όχι από νομιμοφροσύνη, αλλά από μία αδιαπραγμάτευτη προσήλωση στη Δικαιοσύνη.

Γιατί η Δικαιοσύνη είναι πυλώνας της Δημοκρατίας. Είναι ταυτόχρονα προϋπόθεση της κοινωνικής συνοχής και την κοινωνικής ευημερίας. Είναι η ουσία που πρέπει να περιφρουρηθεί με κάθε μέσο και με κάθε θυσία, θα έλεγα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:www.plefsieleftherias.gr/enarktiria-omilia-tis-zois-konstantopoulou-sti-synentefxi-typou-gia-tin-idrysi-aftotelous-nomikou-forea-gia-germanikes-ofiles-siemens-elstat-chreos-mnimonio/#more-4708

Σχόλια