Πλεύση Ελευθερίας: Φασίζουσα η μεθόδευση της δημοτικής αρχής Βόλου να προκαλέσει τεχνητή έλλειψη απαρτίας

20-2-2017
Από την «Πλεύση Ελευθερίας Μαγνησίας» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Δημοτική Αρχή στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής αποκάλυψε για μία ακόμη φορά το πραγματικό αντιδημοκρατικό πολιτικό της πρόσωπο, με την άρνησή της να δεχτεί την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στο δήμαρχο Κ. Πελετίδη που διώκεται ποινικά, επειδή δεν επέτρεψε τη διακίνηση των ναζιστικών και ρατσιστικών αντιλήψεων της εγκληματικής – ναζιστικής οργάνωσης της Χ.Α. στην πόλη της Πάτρας. Η στάση αυτή της δημοτικής αρχής, όπως και η προηγούμενη άρνησή της για την έκδοση ψηφίσματος κατά της Χ.Α. αναφορικά με τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, θα ήταν αφελές να πιστεύουμε ότι δεν σχετίζεται με τη στήριξη που της έδωσε απλόχερα η Χ.Α. στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να στηλιτεύσουμε την επαναλαμβανόμενη παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στη διάθεση της παράταξης του υπόδικου τις τελευταίες μέρες μέσα και έξω από το Δημαρχείο και τα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ α) στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 13-2-2017 που υπήρξε αίτημα συζήτησης των τεράστιων θεμάτων της ρύπανσης του Παγασητικού από τον Βιολογικό και της εκδηλωθείσας πρόθεσης της δημοτικής αρχής για ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του, β) στη συνεδρίαση του δ.σ. της ΔΕΥΑΜΒ της 14-2-2017 και γ) στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που συγκλήθηκε ως αποτέλεσμα της κινητοποίησης του βολιώτικου λαού ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ.

Η εν λόγω παρουσία της τοπικής αστυνομίας είναι φανερό ότι εντάσσεται στα σχέδια καταστολής του λαϊκού κινήματος όλων των προδοτικών μνημονιακών καθεστωτικών κυβερνήσεων της τελευταίας επταετίας. Η σπουδή που δείχνει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖ(Α)-ΑΝΕΛ στην πόλη μας, αρχής γενομένης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πολιτών έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ τον Μάρτη του 2015, σε αστυνομικά μέτρα καταστολής, να ξέρει ότι δεν θα σταθούν εμπόδιο στο αγώνα του βολιώτικου λαού για ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος τους.

Η φασίζουσα μεθόδευση της δημοτικής αρχής να προκαλέσει τεχνητή έλλειψη απαρτίας στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για να αποφύγει τη συζήτηση των ζητημάτων του Βιολογικού με την παρουσία του κινήματος των πολιτών που κατέκλυσαν το δημαρχείο, εντάσσεται στις λογικές της να υπηρετεί κι αυτή πιστά τις πολιτικές ξεπουλήματος της δημοσίας περιουσίας που επιβάλλει μέσα από τις μνημονιακές συμφωνίες η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖ(Α) -ΑΝΕΛ.

Χαιρετίζουμε τη σθεναρή αντίσταση των συμπολιτών μας απέναντι σ’αυτά τα σχέδια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – Μπέου, είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνουν και τους καλούμε να συμμετέχουν το ίδιο ενεργά και το επόμενο διάστημα μέχρι την τελική δικαίωσή τους, με πρώτο σταθμό τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της προσεχούς Παρασκευής στις 11 το πρωϊ.


Πηγή:www.myvolos.net/archives/237935

Σχόλια