Δρόμοι Συνεργασίας Ανατροπής & Αλληλεγγύης:Μ Πατσιαντάς

23-2-2017






















Σήμερα στις 10 το πρωί έλαβα πρόσκληση για έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ στη 1 το μεσημέρι. Βρέθηκα μπροστά σε μία πραξικοπηματική διαδικασία εκ μέρους της δημοτικής αρχής που ελέγχει την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ.

Αν είναι δυνατόν ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως αυτό της εκχώρησης σε ιδιώτη της λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού, να συζητιέται με διαδικασία fast track και να έχουν την απαίτηση να δηλώσω το «παρών» στη σημερινή συνεδρίαση και να νομιμοποιήσω αυτή την πραξικοπηματική τους συμπεριφορά. Το θέμα αφορά την ανάθεση μελέτης σε κάποιον μηχανολόγο μηχανικό,ο οποίος μεταξύ άλλων θα συμβάλει και στη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης του συγκεκριμένου έργου που αφορά όχι μόνο στη συντήρηση του Βιολογικού αλλά και στη λειτουργία.

Όταν ο απελθών πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Απ. Γαλάτης στις 27 Ιανουαρίου σε συνέντευξή του ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι έχει δρομολογηθεί η διαδικασία εκχώρησης της λειτουργίας και ότι θα έρθουν σύντομα τα τεύχη δημοπράτησης στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ , αυτό σημαίνει ότι είχαν προ πολλού βάλει στο μυαλό τους ως πρόθεση να υλοποιήσουν αυτά τα άνομα σχέδια για εκχώρηση σε ιδιώτη του τεράστιου έργου που ανήκει στον βολιώτικο λαό.

«Οψόμεθα εις Φιλίππους» λέει ο λαός και αυτό σημαίνει ότι θα τα πούμε αύριο στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρουσία και της τοπικής κοινωνίας. Οι πολίτες θα είναι παρόντες στο δημοτικό συμβούλιο κι αν αυτό δεν γίνει αύριο, θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Θα βρουν μπροστά τους όχι μόνο τους 17 συμβούλους που απαίτησαν – και πολύ σωστά όπως αποδεικνύεται από αυτές τις μεθοδεύσεις – τη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου αλλά και όλη την κοινωνία. Μετά από όλα αυτά εγώ δεν θα συμμετέχω στη σημερινή συνεδρίαση ως εκπρόσωπος της μειοψηφίας δεν θα νομιμοποιήσω τέτοιες μεθοδεύσεις και τέτοια πραξικοπήματα.
Ο κανονισμός λειτουργίας της ΔΕΥΑΜΒ μπορεί να λέει ότι μια συνεδρίαση μπορεί να γίνεται κατεπειγόντως σε μερικές περιπτώσεις αλλά μην υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και τη νοημοσύνη των Βολιωτών όταν θεωρούν ότι αυτό το θέμα έχει τόσο κατεπείγον χαρακτήρα που έπρεπε να γίνει σήμερα. Επίσης στην πρόσκληση που πήρα δεν αιτιολογούνταν σε τι συνίσταται το κατεπείγον και αυτό με προσβάλει διπλά.


Πηγή:www.facebook.com/ipostiriktesplefsiseleftheriasepikratiaskomogenias/?fref=ts

Σχόλια