Μέλος του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας Γιάννης Κάιρας:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΥΠΑΚΟΗ-Όλη η Ομιλία


9-2-2017




















ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
9 Φεβρουαρίου 2017
6η Φλεβάρη

ΑΝΥΠΑΚΟΗ
Όλη η Ομιλία

Σε Γενική Ανυπακοή, κάλεσε τους πολίτες η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την ομιλία της στην εκδήλωση της Πλεύσης Ελευθερίας και του ΌΧΙ στα Ναι τους στις 6 Φλεβάρη.

«Με άρνηση πληρωμής κάθε οφειλής που προορίζεται για το παράνομο χρέος, κάθε ποσού που ζητείται αχρεωστήτως και χωρίς ανταπόδοση, φόρων που πάνε στους δανειστές, ασφαλιστικών εισφορών χωρίς εγγυημένη σύνταξη, δόσεων δανείων που έχουν πουληθεί αντί πινακίου φακής σε funds»
















Το video όλης της ομιλίας εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=99AMRKFjsbI

-«Το πραγματικό ερώτημα είναι ένα, υποταγή ή εξέγερση; Και σε αυτό το ερώτημα απαντάμε καθαρά: Καθολική εξέγερση».

-«Πριν από τα σχέδια, είναι η απόφαση. Η απόφαση να παλέψεις»
-«Σήμερα παίρνουμε καθαρή θέση απέναντι σε εκείνα που φοβίζουν»
-«Εμείς δεν φοβόμαστε. Όχι γιατί “δεν θα μας συμβεί τίποτα” , αλλά γιατί έχουμε πάρει την απόφαση»
-«Θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να ρίξουμε το Μνημόνιο και να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία στη χώρα μας. Έχω πάρει την απόφαση να δώσω ακόμα και τη ζωή μου για να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας, τον λαό μας, τα παιδιά που ζουν στη χώρα αυτή. Για να μη ζήσουν υπόδουλα τα σημερινά και τα μελλοντικά παιδιά».

Με αυτά τα λόγια, η Ζωή ξεκίνησε το κάλεσμα για γενική ανυπακοή, ως «αναγκαία πράξη για τη διεκδίκηση ελευθερίας και ανεξαρτησίας».

«ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ»
Με αυτές τις λέξεις, προσδιόρισε πώς τοποθετείται η Πλεύση Ελευθερίας:
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ:
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ: Το ευρώ δεν είναι πλέον νόμισμα, αλλά εργαλείο εκβιασμού και εξανδραποδισμού. Η ΕΚΤ δεν είναι Τράπεζα, αλλά όργανο επιβολής πολιτικών στους λαούς. Αποκρούουμε τους εκβιασμούς τους και διεκδικούμε νομισματική κυριαρχία. Νόμισμα και τρόπους πληρωμής που να απελευθερώσουν τις συναλλαγές και τις ζωές των πολιτών»

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Οι τράπεζες σήμερα χρησιμοποιούνται ως εργαλείο του καθεστώτος. Από τη μια παρακρατούν ληστρικά τις καταθέσεις των πολιτών μέσω των capital controls, του παράνομου καθεστώτος που αποτελεί άλλη μια μέγγενη για τους πολίτες. Από την άλλη επισπεύδουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, σε βάρος των υπερχρεωμένων πολιτών, που έχουν αιμοδοτήσει με φόρους κα εισφορές τη διάσωση αυτών των χρεοκοπημένων τραπεζών. Οφείλουμε να αντισταθούμε συνολικά στο Τραπεζικό Σύστημα και στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, που ενεργεί ως τοποτηρητής του Μνημονίου
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, Ε.Ε. και ΔΝΤ: Δεν είναι διεθνείς οργανισμοί στους οποίους συμμετέχουμε ισότιμα όπως λένε οι συνθήκες. Είναι δυνάστες της χώρας. Το ερώτημα «μέσα ή έξω» από Ε.Ε., ευρώ, ΔΝΤ δεν έχει νόημα όταν μας θέλουν και μας θέτουν «υπό». Παίρνουμε θέση απέναντι. Συγκρουόμαστε διεκδικώντας ελευθερία και δημοκρατία.
Μίλησε για την διεκδίκηση ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ, για το έγκλημα του Μνημονίου. Αλλά και για τα μέσα ανυπακοής και διεκδίκησης που έχουν οι πολίτες για τον εξαναγκασμό της Γερμανίας να καταβάλει τις οφειλές της στην Ελλάδα από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σε στήριξη του καλέσματος σε γενική ανυπακοή μίλησαν στην εκδήλωση ο Επίτιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασσιμάτης και το Ιδρυτικό Μέλος του Κινήματος Δεν Πληρώνω Ηλίας Παπαδόπουλος.

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ:
Στο Εσωτερικό:
Η Ζωή ανακοίνωσε ότι η Πλεύση Ελευθερίας ξεκινά άμεσα εκστρατεία γενικής ανυπακοής, που θα οργανωθεί και θα στελεχωθεί στους επόμενους δύο μήνες, με τη δημιουργία:

-πλατφόρμας νομικής στήριξης,
-πλατφόρμας έμπρακτης υπεράσπισης της ανυπακοής,
-ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσα από την οποία θα οργανώνονται οι δράσεις της ανυπακοής.
Θα ακολουθήσει οργανωτική διάσκεψη συγκρότησης και συντονισμού δράσεων, από την οποία θα ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης της γενικής ανυπακοής.


Στο εξωτερικό:
Plan B
Το κίνημα της ανυπακοής θα στηριχθεί από την Πανευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Plan B (11-12 Μαρτίου, Ρώμη), στην οποία η Ζωή είναι εκ των ιδρυτών, με εμπνευστή της τον υποψήφιο Πρόεδρο της Γαλλίας Ζαν-Λυκ Μελανσόν, που απέστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στήριξης της ανυπακοής και της Ζωής. Μήνυση εναντίον της ΕΚΤ για τον εκβιασμό του καλοκαιριού του 2015
Για την απονομιμοποίηση των ενεργειών των δανειστών, θα κατατεθεί μήνυση εναντίον της ΕΚΤ από τον Γερμανό Ευρωβουλευτή της Γερμανικής Αριστεράς Fabio Di Masi, σταθερό υπέρμαχο της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού, ο οποίος επίσης με μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του δήλωσε τη στήριξή του στη Ζωή και στην πρωτοβουλία. Η Ζωή θα είναι μεταξύ των κεντρικών προσώπων που θα υπογράψουν και θα ενεργοποιηθούν στη δράση αυτή.

Τον τόνο για τη μάχη της ανυπακοής έδωσε η Ζωή σε πολλά άλλα σημεία της ομιλίας της:
Υπογράμμισε την αξία της γενικής ανυπακοής, που είναι το «πανίσχυρο όπλο που έχουν οι πολίτες και οι λαοί απέναντι στους δυνάστες τους», και επισήμανε «την υποχρέωση όσων πιστεύουμε στη δύναμη του ΌΧΙ μας και στη δύναμη ενός λαού που δεν υπέκυψε, να κάνουμε το παν για να υπερασπιστούμε το περιεχόμενο του ΟΧΙ και την Ελευθερία μας».

Μίλησε προσωπικά, για την απόφασή της: «Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω, αφού γεννήθηκα σε μια δημοκρατία και πήρα τα εφόδια να ξεχωρίζω την ελευθερία από τη σκλαβιά. Αφού έχω κάποια από τα εργαλεία για να αποκρούσω αυτό που συμβαίνει» Μίλησε με ευθύτητα για το πόσο δύσκολη είναι η μάχη: «Όποιος θέλει να μπει στη μάχη αυτή, όποιος θέλει να έρθει στο καράβι μας, όποιος θέλει να με ακολουθήσει, πρέπει να ξέρει ότι η πορεία για την ελευθερία είναι πάρα πολύ δύσκολη. Δεν έχει σιγουριές, εγγυήσεις, συμβόλαια επιτυχίας. Έχει δοκιμασίες και απώλειες. Και φοβερές δυσχέρειες. Γιατί όλα πρέπει να γίνουν από την αρχή. Και γιατί απέναντί μας έχουμε τους πιο αδίστακτους, τους πιο αιμοδιψείς εχθρούς»

Και έκλεισε με αισιοδοξία:

«Έχουμε για όλα αυτά τα δύσκολα, πολύ μεγάλη αισιοδοξία. Προσωπικά έχω την απόλυτη πεποίθηση ότι θα πετύχουμε.
Έχουμε την αισιοδοξία της θέλησης και της αποφασιστικότητάς μας. Γιατί ξέρουμε καλά ότι καμμιά αλλαγή και καμμιά ανατροπή στον κόσμο αυτό δεν έγινε ποτέ από απαισιόδοξους ανθρώπους».



Πηγή:www.facebook.com/yianniskairas/posts/1368632393207317

Σχόλια