Ζωή Κωνσταντοπούλου : Γενική ανυπακοή για κατακρήμνιση του καθεστώτος


29-3-2017








Κάλεσμα στους πολίτες «σε γενική ανυπακοή σε όλα τα επίπεδα για κατακρήμνιση του καθεστώτος, της κυβέρνησης προδοτών και τζογαδόρων που έχουν ξεπουλήσει τη χώρα για να αποκατασταθεί η δημοκρατία στην Ελλάδα», απήθυνε από το Βόλο η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» κα Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στο πλαίσιο της περιοδείας σε όλη τη χώρα για ενημέρωση και ενθάρρυνση όλων των κινημάτων όπως στο Βόλο τα κινήματα για το νερό, για την ΑΓΕΤ, για τον βιολογικό, το Νοσοκομείο, τους πλειστηριασμούς κ.α. η επικεφαλής της «Π.Ε.» επέμενε «στη δύναμη της ενεργοποίησης των πολιτών, αυτό δηλαδή όπως είπε που ενοχλεί την κυβέρνηση, η ενημέρωση, η εγρήγορση και η δράση των πολιτών. Είναι πολύ κομβικό το σημείο αυτό. Να αναλάβει ο κάθε πολίτης της ευθύνη της δράσης του και υπεράσπισης της ζωής του. Δεν πρέπει κανείς να γελιέται. Η πατρίδα μας βρίσκεται σε καθεστώς νέου τύπου δεσποτείας, αποικιοκρατίας όπου δεν λειτουργεί η κυριαρχία του λαού κι έχει εκχωρηθεί η δημόσια περιουσία του για 99 χρόνια. Εμείς θα παλαίψουμε να αποκατασταθεί η δημοκρατία στην χώρα», ανέφερε η κα Κωνσταντοπούλου και παρουσίασε διάφορες πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναπτυχθεί.

Επισήμανε ακόμη ότι «εκλογές θα γίνουν όταν η κυβέρνηση προδοτών και τζογαδόρων κρίνει πότε ο χρόνος θα είναι καλύτερος για εκείνη. Εμείς πρέπει να τους ρίξουμε, να αντισταθούμε και να εφαρμόσουμε ανυπακοή σε όλα τα επίπεδα. Προφανώς έχουμε σκοπό να εκπροσωπήσουμε πολίτες στη βουλή και θα παλέψουμε γι αυτό για να αποκατασταθεί η δημοκρατία στη χώρα. Οι Έλληνες δικαιούνται μία Βουλή που που δεν θα “ξεπλένει πολιτικές ευθύνες, ψηφίζει νομοσχέδια που δεν έγραψαν και δεν έχουν διαβάσει οι βουλευτές, επικουρεί την κυβέρνηση να καταδυναστεύει τους πολίτες. Η σημερινή Βουλή συγκροτήθηκε με αντισυνταγματική διάλυση της προηγούμενης, για να υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία ελεγχόμενη, με βουλευτές από λίστες. Μας προσβάλλει μία βουλή όπου ο λεγόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, απευθύνεται στον φερόμενο πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση και τον ευχαριστεί που έκανε την Βουλή όπως την ήθελαν, όπως την ήξεραν κι αυτό προσβάλει και τους πολίτες και τη δημοκρατία.”

Αναφερόμενη στην διαπραγμάτευση, έκανε λόγο για “κακοστημένο θέατρο” καθώς τα έχουν δώσει όλα.

Σε ειδικότερες πρωτοβουλίες όπως «Δεν υποκλίνομαι» και για την αντίσταση στην άλωση του Πολιτισμού, αναφέρθηκαν στη συνέντευξη Τύπου οι στενοί συνεργάτες της, ηθοποιοί κ.κ. Διαμ. Καραναστάσης και Πασχ. Τσαρούχας, επισημαίνοντας ότι τα κλειδιά του πολιτισμού έχουν δοθεί σε ιδιώτες και πως συμβαίνουν πράγματα που δεν συνέβαιναν ούτε στη Χούντα.

«Σε ακραίες συνθήκες, τόνισε ο κ. Διαμ. Καραναστάσης που έχει την ευθύνη και του επικοινωνιακού – στρατηγικού σχεδιασμού, οι καλλιτέχνες οφείλουν να βγουν μπροστά γιατί ο Πολιτισμός αφυπνίζει συνειδήσεις, να γίνουν μπροστάρηδες σε αυτό το άγριο που συμβαίνει, στον φόβο που υπάρχει, στις μαύρες λίστες καλλιτεχνών. Ακόμη και ιδιώτες παραγωγοί φοβούνται να εμπλακούν με κάτι αλήτες σαν εμένα και τον Πασχάλη…»

«Κατά τη γνώμη μου, ζούμε χούντα», τόνισε ο κ. Πασχ. Τσαρούχας. Οι φίλοι μας είναι χεσμένοι. Δεν μας μιλούν, δεν κάνουν like στο fb γιατί υπολογίζουν να πάρουν κάτι από το καθεστώς, να μπουν στο κόλπο του μοιράσματος της πίτας. Οι καλλιτέχνες με την άλλη ματιά στο αύριο, έχουν χρέος να εμνεύσουν, αν ενώσουν, να ανοίξουν δρόμο προς το φως. Θα το παλαίψουμε όλοι μαζί και είμαι αισιόδοξος.»

Κάλεσμα, τέλος, συμπαράταξης σε κοινό μέτωπο απηύθυνε ο κ. Ηλίας Παπαδόπουλος του Κινήματος Δεν Πληρώνω. «Μόνο μέσα από κινητοποίηση, είναι εφικτή η μετάβασή μας σε μια άλλη κοινωνία. Μπορούμε νε επιβάλουμε το δίκιο μας και σας καλούμε όλους να συμπορευτείτε στο κίνημα για γενική ανυπακοή, στο μεγάλο ΟΧΙ.»

Στη συνέντευξη, όπως και στην περιοδεία της κας Κωνσταντοπούλου στη Δράκεια την Κυριακή και στο εμπορικό κέντρο του Βόλου το πρωί της Δευτέρας, συμμετείχαν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου κ. Μαργ. Πατσιαντάς και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων κ. Γιάννης Κάιρας για τους οποίους η κα Κωνσταντοπούλου δήλωσε υπερήφανη για τη μάχη που δίνουν και τη δράση που αναπτύσσουν όπως και ο Θωμάς Κλημόπουλος, ο Κων. Κουκουβίνος κ.α.


Πηγή:www.facebook.com/ipostiriktesplefsiseleftheriasepikratiaskomogenias/posts/1645747715440195

Σχόλια