Το μέλος της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Μαγνησίας Γιάννης Κάϊρας :Ακόμα περιμένω την παραίτηση Μουζάλα!


17-3-2017


Αυτό που βλέπετε δεν είναι αυτό που φαίνεται. Μπορεί να μοιάζει αλλά όχι δεν είναι ένα κλουβί. Έτσι θα προσπαθήσουν να σας πείσουν οι «υπεύθυνοι» που το έφτιαξαν, το συντηρούν, εργάζονται σε αυτό το χώρο αλλά και όλοι εκείνοι που δεν βλέπουν τίποτα λάθος σε αυτή την εικόνα. Και εάν η εικόνα των προσφύγων που φτάνουν στο κέντρο καταγραφής στη BIAΛ της Χίου δεν ήταν τόσο εξοργιστική, οι απαντήσεις που δίνουν οι «αρμόδιοι» θα μπορούσαν να μας φέρουν δάκρυα στα μάτια από τα γέλια.Ξεκινώντας από τα «βασικά» ας συμφωνήσουμε πως αυτό που βλέπουμε σε αυτή τη φωτογραφία που έφερε στη δημοσιότητα κατ' αποκλειστικότητα η ελληνική έκδοση του Vice, είναι ένα κλουβί φτιαγμένο όπως φαίνεται από αλουμίνιο και συρματόπλεγμα μέσα στο οποίο υπάρχουν άνθρωποι. Για την ακρίβεια πρόσφυγες, γυναίκες, παιδιά και άνδρες που o δρόμος της φυγής τους έφερε μέχρι τη ΒΙΑΛ της Χίου. Έξω από αυτό, επίσης όπως είναι εμφανές, υπάρχουν αστυνομικοί που φρουρούν την είσοδο. Ας συμφωνήσουμε τώρα και σε κάτι ακόμη: πως κανένας δεν έχει δικαίωμα να βάζει ανθρώπους σε ένα κλουβί, για κανένα λόγο και ούτε καν για μερικά λεπτά. Πολλώ δε μάλλον για μια ολόκληρη νύχτα όπως αναφέρει σχετική καταγγελία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που συνοδεύει τη φωτογραφία και τη σχετική καταγγελία, αυτή η «κατασκευή» φτιάχτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο μέσα στο κέντρο πρώτης υποδοχής που φυλάσσεται από δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

Ας δούμε λοιπόν τις τραγικές απαντήσεις των «υπεύθυνων»- «αρμόδιων» φορέων αλλά και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες όταν ερωτήθηκαν για του κλουβί:
Ο Μουζάλας και πάλι δεν είδε και δεν ξέρει τίποτα: Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής υποστηρίζει πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μία τέτοιου τύπου κατασκευή».


Διαβάστε περισσότερα εδώ :www.huffingtonpost.gr/2017/03/16/eidiseis-koinwnia-oxi-klouvi-apanthseis-kratous-ypati-armosteia-exeytelismo-prosfygwn-xio_n_15408916.html

Σχόλια