Ζωή Κωνσταντοπούλου: Τον Ιούνιο ανοιχτή συνέλευση για γενική ανυπακοή-Στο Βόλο η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας»


26-4-2017










Σε θέματα πολιτικής επικαιρότητας αναφέρθηκε η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου που επισκέφθηκε για δεύτερη φορά το Βόλο και επισκέφθηκε ξανά τη Δράκεια, επαναλαμβάνοντας ότι μένει σταθερή στο θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων, παρά την υποταγή του προέδρου της Δημοκρατίας και του πολιτικού κόσμου, που δηλώθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης Documenta πρόσφατα στην Αθήνα.

Η συνέντευξη δόθηκε, παρουσία του Μαργαρίτη Πατσιαντά, Γιάννη Κάιρα, και των δύο ηθοποιών Διαμαντή Καραναστάση και Πασχάλη Τσαρούχα, όπως και ακροατηρίου που ήρθε να ακούσει από κοντά στην πρόεδρο της «Πλεύσης Ελευθερίας».

Για τις εσωκομματικές διαδικασίες δήλωσε ότι η κινηματική συγκρότηση συνεχίζεται σε δύο βήματα, ένα προπαρασκευαστικό μέσα στο Μάιο και ένα ανοιχτό γενικό μέσα στον Ιούνιο, και απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να συμπράξουν, ενώ τόνισε ότι η συνδρομή των μελών από το Βόλο είναι ουσιαστική. Όπως ανέφερε, θα γίνει μεγάλη ανοιχτή διαδικασία τον Ιούνιο, ώστε να οργανωθεί συγκεκριμένα, αυτό που αποτελεί το υπέρτατο όπλο και ταυτόχρονα την ουσιαστική υποχρέωση αντίστασης, στη γενική ανυπακοή για να πέσει το καθεστώς. Θα προηγηθεί μέσα στον Μάιο προπαρασκευαστική, οργανωτική συνάντηση εργασίας.











Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήρθε στο Βόλο χθες, μετά τη δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τόνισε ότι η δολοφονία του εξυπηρέτησε σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας που συνδέεται και με παρακολουθήσεις κυβερνητικών στελεχών εδώ και χρόνια και υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο. «Αυτό που δεν έγινε το 2008 με επιβολή στρατιωτικού νόμου που κάποιοι εισηγούνταν, έγινε με υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια», δήλωσε.

Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου, εκείνο που αποτελεί πρόκληση για όλους είναι να μην αφήσουμε ποτέ ξανά, ένα αθώο θύμα ή παιδί να θυσιαστεί για εξυπηρέτηση άλλων σκοτεινών και αφανών μηχανισμών. «Τώρα θυσιάζονται παιδιά χώρας μας σε σχέδιο άλωσης της πατρίδας μας. Και αυτό μας δείχνει κλίμακα που επιτείνονται και χειροτερεύουν τα πράγματα», ανέφερε και στάθηκε σε πλαστό βίντεο του MEGA, με μονταρισμένη υπόκρουση και με συνθήματα που ήταν από επομένη δολοφονίας και το Δικαστήριο διαπίστωσε την πλαστότητά του, τονίζοντας ότι η μεθόδευση που έγινε να φανεί ως απώλεια μιας δήθεν σύγκρουσης ενώ αποδείχθηκε από όλα τα περιστατικά αλλά και βίντεο αυτόπτη μάρτυρα ότι σε έναν ήσυχο δρόμο, δύο αστυνομικοί πυροβόλησαν δύο παιδιά και σκότωσαν τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Σχετικά με το θέμα σύγκλησης απόψεων με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τη Λαϊκή Ενότητα, η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» δήλωσε ότι τιμά τους ανθρώπους που στάθηκαν στο ύψος της ευθύνης και καθήκοντός τους στην κρίσιμη στιγμή, και στάθηκαν συνεπείς και σέβομαι όλες τις πολιτικές προσπάθειες από καθαρό μετερίζι για ανατροπή του καθεστώτος. Όπως είπε, το πρώτο καθήκον είναι η σύμπραξη με κοινωνία και πολίτες, ενώ υπάρχουν πεδία συμπράξεων και κοινών πρωτοβουλιών. «Αυτό διαφορετικό από εμμονή να περιχαρακωθεί η μάχη κατά του καθεστώτος και να εμφανιστεί ως μάχη κάποιων παλιών ή νέων πολιτικών δυνάμεων. Η δύναμη του λαού θάλασσα και πρέπει να ηττηθούν αυτοί που επιχειρούν να τη βάλουν σε ποτήρι», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Για το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων είπε ότι την ώρα που στην Δράκεια που δεν έχει ικανοποιηθεί για θηριωδίες των ναζί, όπως και άλλα μαρτυρικά χωριά, στην Αθήνα διεξάγεται στο όνομα δήθεν του πολιτισμού μία έκθεση (Documenta 14), μέσω της οποίας επιχειρείται ξέπλυμα εγκλημάτων ναζί, μέσα από προκλητικές επιλογές που εμφανίζονται ως τέχνη. Η έκθεση εγκαινιάστηκε από πρόεδρο Γερμανίας Σταινμάγιερ που είπε ότι ηθικά ανοιχτό το θέμα γερμανικών οφειλών αλλά στην ουσία κλειστό, με επευφημίες λεγόμενου προέδρου Παυλόπουλου που είπε ότι η Ελλάδα δεν θα διεκδικήσει γερμανικές οφειλές μονομερώς.

Σύμφωνα με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τα χρήματα από τις Γερμανικές αποζημιώσεις ανέρχονται σε 340 δις € με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς, ενώ η έκθεση ουσιαστικά επιχειρεί τον εξευτελισμό της ιστορικής μνήμης και την άλωσή της. Όπως είπε «είναι αδιανόητο ότι αναρτώνται πορτρέτα του Χίτλερ και σβάστικες, κάτι που δεν γίνεται ποτέ στη Γερμανία, ενώ εμφανίζονται πρόβατα βαμμένα άσπρα – μπλε ως έργο τέχνης. παρουσία και της δικής μας υπουργού Πολιτισμού, που έδωσε τα διαπιστευτήρια υποταγής της».

Ευρωπαϊκό κίνημα που αντιδρά

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στις Γαλλικές προεδρικές εκλογές και χαρακτήρισε τεράστιας σημασίας η καταγραφή ενός πολύ υψηλού ποσοστού από την υποψηφιότητα του Μελανσόν και της ανυπότακτης Γαλλίας.

«Σε σύντομο χρόνο μετά την προδοσία του 2015 στην Ελλάδα, ξαναγεννήθηκε και εκτινάχθηκε στη Γαλλία, η αναπτέρωση του φρονήματος του λαού και υπήρξε μία πολύ ισχυρή πιθανότητα, που αποδείχθηκε από τους αριθμούς των ψηφοφόρων, ότι ο Μελανσόν που απευθύνεται στους πολίτες, όχι στενά στο όνομα της αριστεράς, αλλά στο όνομα της δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας, να μπει στο δεύτερο γύρο», τόνισε.

Η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» εκτίμησε ότι γεννιέται ξανά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ένα κίνημα που δρα, αντιδρά και παρεμβαίνει στο όνομα των πολιτών και όχι των κομματικών μηχανισμών, στο όνομα της ανυπακοής, ανυπότακτης λαοθάλασσας που μπορεί να ανατρέψει το σύστημα. Μπορεί να μην έγινε προχθές, αλλά είναι μπροστά μας και αναφορικά με το δικό μας κίνημα και άλλα, η μάχη αυτή θα δοθεί με όλες μας τις δυνάμεις και αυτές που δρουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, τόνισε και συμφώνησε με την απόφαση Μελανσόν να μην μπει στον εκβιασμό καθώς πρόκειται για δύο κακές επιλογές, του Μακρόν (εκπρόσωπος ολιγαρχιών) και ακροδεξιού λόγου και φασιστικής τοποθέτησης της Μαρί Λεπέν.

Η ίδια ευχαρίστησε τον Ζαν Λυκ Μελανσόν που στάθηκε δίπλα στο λαό μας, από την πρώτη υποψηφιότητά του το 2012 χωρίς υπαναχωρήσεις και κωλοτούμπες, ενώ όταν έγινε προδοσία κυβέρνησης Τσίπρα πήρε θέση υπέρ του ΟΧΙ και την κάλεσε να υπογράψουν μαζί πρωτοβουλία για ένα plan B για λαούς Ευρώπης και έκτοτε εργάζονται μαζί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο κτίζοντας αυτή την επιλογή.


Πηγή:magnesianews.gr/volos/zoi-konstantopoulou-ton-iounio-anichti-synelefsi-gia-geniki-anypakoi.html

Σχόλια