ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:Η ομιλία μου χθες στη Μεγαλόπολη, στη συγκέντρωση ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ


5-5-2017













Καλησπέρα σε όλους και όλες.

Θα προτιμούσα το βήμα να είναι εκεί κάτω αλλά θα προσαρμοστώ στη χωροταξία.
Είναι μεγάλη χαρά που είμαι ανάμεσά σας και μεγάλη χαρά που έρχομαι στην περιοχή, που ήταν ο πρώτος τόπος που επισκέφθηκα ως Πρόεδρος της Βουλής, στην επέτειο του ολοκαυτώματος στις Βίγλες, που μας υπενθυμίζει, ότι η ελευθερία μας, η ελευθερία των ανθρώπων που πατούν σ’ αυτή τη γη, κατακτήθηκε με αίμα, με θυσίες, με επικράτηση των ανθρώπων απέναντι στην θηριωδία και την προδοσία.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Τα καθεστώτα τα απολυταρχικά, όπως το Μνημόνιο, στηρίζονται στους Δυνάστες, στηρίζονται όμως και στους εγχώριους Εφιάλτες. Στηρίζονται στις εσωτερικές προδοσίες, τις εμφανείς και τις υπόγειες. Στις 5 Ιουλίου 2015, ο λαός μας είπε ΟΧΙ στην καταδυνάστευσή του. Και μέσα σε αυτά που ο λαός απέκρουσε, μέσα σε αυτά στα οποία ο λαός είπε ΟΧΙ, ήταν και το ξεπούλημα ολόκληρης της χώρας. Το ξεπούλημα των αεροδρομίων, το ξεπούλημα των Επιχειρήσεων Ύδρευσης (ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ), το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Το ΟΧΙ του λαού, είναι ενεργό και σήμερα.

Και αυτό το ΟΧΙ, που είναι δεσμευτικό για τους πάντες, πρέπει εμείς να το υπερασπιστούμε. Πρέπει να το υπερασπιστούμε με τη ζωή μας, με την ύπαρξή μας, με τον αγώνα μας. Και οφείλουμε στον αγώνα αυτό να φροντίσουμε να μην πατήσουμε σάπιο σανίδι. Να διακρίνουμε ποιοι δίνουν τον αγώνα ανοιχτά και μέχρι τέλους και ποιοι, στην κρίσιμη στιγμή, θα τραβήξουν το χαλί. Οφείλουμε να δώσουμε τον αγώνα με εκείνους που το εννοούν. Οφείλουμε να δώσουμε τον αγώνα με εκείνους που δεν ανταλλάσουν την Αξιοπρέπεια και την Πατρίδα, για καμμία καρέκλα και για καμμία εξουσία.

Θέλω να σας πω ότι είναι καθήκον μας, τους κυρίους αυτούς, οι οποίοι τολμούν να στέλνουν επιστολές σ’ αυτή τη συγκέντρωση, ενώ αύριο θα ψηφίσουν το ξεπούλημα της ΔΕΗ, τους κυρίους αυτούς οφείλετε και οφείλουμε να τους υποδεχθούμε και να τους περιποιηθούμε όπως αρμόζει στους πρόθυμους συνεργάτες των δυναστών. Οφείλουμε να φροντίσουμε αυτό το οποίο διαισθάνονται, ότι πρέπει να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν ανάμεσα στους συμπολίτες τους, να γίνει πράξη, γιατί για τους προδότες δεν υπάρχει θέση ανάμεσα στους πολίτες.

Είμαι εδώ για να σας πω ότι η Πλεύση Ελευθερίας, το κίνημά μας, θα είναι ενεργό, θα είμαστε παρόντες και παρούσες δίπλα σας, σε όλους τους αγώνες. Θα είμαστε παρόντες και παρούσες και μπροστάρηδες, στον αγώνα για να αποτινάξουμε, όχι απλώς αυτή την προδοτική κυβέρνηση, που θέλει να ξεπουλήσει ένα-ένα τα κομμάτια της πατρίδας μας – και ένα κομμάτι τέτοιο ζωτικό είναι η ΔΕΗ – αλλά να αποτινάξουμε συνολικά το καθεστώς. Όλους όσοι το υπηρέτησαν, όλους όσοι έβαλαν πλάτη για να φτάσουμε ως εδώ, όλους όσοι πούλησαν την ψυχή τους για λίγη ακόμη εξουσία.
Φίλες και φίλοι, θα μου επιτρέψετε να πω συμπατριώτες, ως Πελοποννήσια κατά το ήμισυ, η ΔΕΗ είναι ένα στρατηγικό εργαλείο, ζωής και επιβίωσης του λαού μας, είναι αιμοδότης της πατρίδας και του τόπου μας. Δεν έχουμε δικαίωμα να αφήσουμε να αρπαχθεί. Έχουμε καθήκον να την υπερασπιστούμε με τα σώματά μας, με τη ζωή μας και με την Γενική Ανυπακοή μας. Η ΔΕΗ είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του λαού μας και ένα πολυπόθητο όπλο για τους δανειστές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πώς την χρησιμοποίησαν οι προδοτικές Κυβερνήσεις των Μνημονίων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την εργαλειοποίησαν, για να στραφούν εναντίον των πολιτών, με το χαράτσι, και στη συνέχεια να κόβουν το ρεύμα σε απλούς πολίτες, σε φτωχούς συμπολίτες μας και να τους φέρνουν στα όρια της επιβίωσης και της αξιοπρέπειας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιοι τα έκαναν αυτά. Ο κύριος Βενιζέλος, με τη λίστα Λαγκάρντ μέσα στην τσέπη, με την εμπλοκή σε όλα τα σκάνδαλα, από τα υποβρύχια, μέχρι τη Siemens, με την ενεργό συμμετοχή στην παράδοση της πατρίδας μας.

 Ο Σαμαράς, ο Παπαδήμος, ο Παπανδρέου και τώρα ο Τσίπρας και όλοι οι πρόθυμοι συνεργάτες τους.

Δεν είμαστε λοιπόν όλοι μαζί, είμαστε απέναντι σε αυτούς, δεν διαπραγματευόμαστε ούτε με προδότες, ούτε με δυνάστες, δεν παζαρεύουμε την πατρίδα και την αξιοπρέπειά μας και δεν θα κάνουμε πίσω για κανένα λόγο και με κανένα τρόπο. Δεν θα κάνουμε πίσω στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, δεν θα κάνουμε πίσω στην αποτροπή αυτού του εγκλήματος ξεπουλήματος, δεν θα κάνουμε πίσω ούτε στη αλληλεγγύη προς τους πολίτες, οι οποίοι αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται με διακοπή ρεύματος και με απειλές κατασχέσεων.

Την προηγούμενη εβδομάδα, μαζί με το κίνημα Δεν Πληρώνω, βρεθήκαμε στα κεντρικά της ΔΕΗ, για να υπερασπιστούμε τους πολίτες που απειλούνται με κατασχέσεις. Ξέρετε τι ειπώθηκε από τους διευθυντές της ΔΕΗ; Να πάνε οι πολίτες σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουνε πιο φτηνά συμβόλαια! Είναι, λέει, πιο συμφέρον! Και στην απορία μας πώς είναι δυνατόν κάτι τέτοιο να προτείνεται, η απάντηση ήταν «είναι στα καθήκοντά μας». Καθήκον όλων είναι η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ, καθήκον όλων είναι η υπεράσπιση του δικαιώματος των πολιτών στην πρόσβαση στο ρεύμα, έχουν δεν έχουν οικονομική δυνατότητα. Καθήκον όλων μας είναι η Αντίσταση. Σ’ αυτό το καθήκον, θα μας βρείτε μπροστάρηδες, θα με βρείτε στην πρώτη γραμμή και θα σας βρω εκεί.

Σας καλώ, αυτόν τον αγώνα να μην τον εκχωρήσουμε για κανένα λόγο και σε κανέναν επιτήδειο και να συναποφασίσουμε ότι θα συγκροτήσουμε εκείνον τον ανίκητο στρατό των πολιτών, των απλών ανθρώπων, που θα αντισταθούν μέχρι τέλους, επάξια και αντάξια, όπως επιβάλλει η ιστορία αυτού εδώ του μικρού λαού με τη μεγάλη ψυχή.

Σας ευχαριστώ.


Πηγή:Ζωή Κωνσταντοπούλου - Zoe Konstantopoulou

Σχόλια