Δίκη Siemens σήμερα, 5/5/2017. 7 χρόνια από την επιβολή του Μνημονίων.


5-5-2017












Εξετάζεται για 2η δικάσιμο ο Βουρλούμης, που ξεπούλησε τον ΟΤΕ στους Γερμανούς, με συνεργούς Κυβέρνηση Καραμανλή και Βγενόπουλο. "Δεν ξέρει-δε γνωρίζει" τίποτε για τη Siemens, μολονότι έχει συναντήσει Χριστοφοράκο-Μαυρίδη...Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου τον ενθαρρύνει να απαντάει ότι δεν γνωρίζει. Όσο λιγότερα πει, τόσο καλύτερα για όλους. Οι συνήγοροι Τσουκάτου δεν έχουν καμμία ερώτηση...Το Ελληνικό Δημόσιο ωσεί παρόν...










Η ουσία: η γερμανική Siemens (συνδεδεμένη με το Γερμανικό Δημόσιο) πήρε με μίζες στρατηγικές συμβάσεις του ΟΤΕ επί Σημίτη (1997), για την ψηφιοποίηση του Οργανισμού. Στη συνέχεια, μόλις το Σκάνδαλο αποκαλύφθηκε, μια δεκαετία αργότερα, ο ΟΤΕ ξεπουλήθηκε στην Deutsche Telekom επί Καραμανλή (2008), ώστε σήμερα οι τηλεπικοινωνίες της χώρας βρίσκονται στον έλεγχο του Γερμανικού Δημοσίου, με τεχνολογία επίσης γερμανική. Τις μετοχές του ΟΤΕ πούλησε στους Γερμανούς ο Βγενόπουλος, που τις είχε πάρει σε εξευτελιστικές τιμές από το Δημόσιο, λίγους μήνες νωρίτερα, βγάζοντας τεράστιο κέρδος (για το ρόλο Βγενόπουλου στην καταστροφή των Κυπριακών Τραπεζών μέσω PSI του Βενιζέλου, ας μην πούμε εδώ). Με το κέρδος που έβγαλε ο Βγενόπουλος από τις μετοχές του ΟΤΕ, αγόρασε από το Δημόσιο, επίσης από Καραμανλή, την Ολυμπιακή, που σήμερα έχει κλείσει, ενώ υποτίθεται ότι η ιδιωτικοποίηση ήταν... ανάπτυξη.

Έτσι, από τη χώρα αφαιρέθηκαν και οι τηλεπικοινωνίες και ο δημόσιος αερομεταφορέας, αφού προηγουμένως, με στρατηγικό τρόπο κάποιοι φρόντισαν ώστε οι πολίτες να αγανακτήσουν και με τον ΟΤΕ και με την Ολυμπιακή.

Τα ίδια ακριβώς παρακολουθούμε να συμβαίνουν σήμερα απ´την Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου με τη ΔΕΗ, ένα άλλο στρατηγικό εργαλείο της χώρας και του λαού. Αλλά και με λιμάνια, αεροδρόμια, ορυχεία, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, τον ΟΣΕ. Το 2008 ο Τσίπρας έλεγε ότι "θα δώσει τη μάχη για να αποκαλύψει την απάτη του ξεπουλήματος του ΟΤΕ". Σήμερα πουλάει όσο-όσο. Σε Γερμανούς, Κινέζους, Γάλλους, Ιταλούς.

Η δίκη της Siemens δεν είναι για το παρελθόν μόνο. Είναι για το παρόν και το μέλλον.
Ξεπουλούν τη χώρα, κομμάτι-κομμάτι. Με τις μεθόδους των παλιών πολιτικών λωποδυτών. Που κυκλοφορούν ελεύθεροι. Αν δεν αντιδράσουμε, αν δεν τους σταματήσουμε, θα είμαστε ανάξιοι της ιστορίας αγώνα κι αντίστασης αυτού του λαού.

Και αυτοί, ανενόχλητοι, αλλά και "με το δίκιο τους", θα μας παρουσιάζουν ως γαλάζια-μπλε πρόβατα, που εκτίθενται ως τέχνη σε δημόσια πανεπιστήμια, με δημόσιο χρήμα, και θα αναρτούν, επίσης ως "τέχνη" πορτραίτα του Χίτλερ και σβάστικες στα Μουσεία μας, όπως συμβαίνει από τις 8 Απριλίου στην Αθήνα, με την Έκθεση Documenta 14.

Ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας επί κατοχής, κατέβασαν την Σβάστικα από την Ακρόπολη. Δεν υπολόγισαν το κόστος ούτε τη ζωή τους. Και έγιναν ήρωες που εμπνέουν το σήμερα.
Σήμερα η Σβάστικα έχει υψωθεί ξανά, νοερά και συμβολικά. Οι Γερμανοί αρνούνται να πληρώσουν τις οφειλές για τις θηριωδίες τους, αποσπούν τα στρατηγικά εργαλεία της χώρας, με όργανο την ολοκληρωτική γερμανοκρατούμενη ευρωπαϊκή απολυταρχία, και εξευτελίζουν το λαό μέσω της έκθεσης Documenta 14, που παρουσιάζεται ως δήθεν πολιτιστικό γεγονός, εξαγοράζοντας τη σιωπή και εμπεδώνοντας την προέλαση του νέου Ευρωπαϊκού Ράιχ. Η ΕΡΤ παραχωρεί δωρεάν τα στούντιό της στους κατακτητές. Ο ΣΚΑΙ των γερμανικών συμφερόντων ταΐζει τους πολίτες Survivor κι ο Alpha φιλοξενεί τον Βενιζέλο, που θέλει να βγει δικαιωμένος για την καταστροφή της χώρας. Για να μη βλέπουν οι πολίτες τη νοερή σβάστικα που κυματίζει. Οι άνθρωποι της ενημέρωσης, σε συντριπτική πλειοψηφία, βουβοί, αγορασμένοι, επίδοξοι αγορασμένοι ή τρομοκρατημένοι και δειλοί, που εισπράττουν το μισθουλάκι τους ως αντίτιμο σιωπής.

Εγώ λέω να κατεβάσουμε ξανά τη Σβάστικα.
Από κάθε σημείο που έχει τοποθετηθεί.
Και πιστεύω ότι ο λαός αυτό θα κάνει.
Γιατί πιστεύω ότι δεν είμαστε άσπρα-μπλε πρόβατα.
Η Ιστορία γράφεται τώρα


Πηγή:Ζωή Κωνσταντοπούλου - Zoe Konstantopoulou

Σχόλια