ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:Ιστορική αξίωση το ζήτημα των γερμανικών οφειλών

26-6-2017









«Το ζήτημα των γερμανικών οφειλών αποτελεί κεντρικό αίτημα, ιστορική αξίωση της ελληνικής κοινωνίας, της χώρας μας και του λαού μας που δυστυχώς έχει εγκαταλειφθεί από τις κυβερνήσεις» τόνισε η επικεφαλής της "Πλεύσης Ελευθερίας" Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9FM".

«Αυτό που έχει γίνει, από πλευράς των ελληνικών κυβερνήσεων, είναι μια εξαπάτηση ολκής. Παρακολουθούμε τη μια κυβέρνηση μετά την άλλη να διακηρύσσει ότι θα διεκδικήσει δήθεν τις γερμανικές οφειλές και να μην κάνει τίποτε» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και για τη σημερινή κυβέρνηση παρατήρησε: «Παρακολουθούμε ειδικά την τελευταία κυβέρνηση να περιφέρεται από τόπο μαρτυρίου σε τόπο μαρτυρίου, εξαγγέλλοντας ότι θα διεκδικηθούν τα οφειλόμενα και, δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι την υπόθεση αυτή όχι απλώς την έχουν εγκαταλείψει, την έχουν πουλήσει».

«Αυτό που βιώνουμε είναι η ακραία έκφραση της κατάλυσης της δημοκρατίας και του πραξικοπήματος του 2015. Εφαρμόζεται το "ναι" του δημοψηφίσματος, ενώ ο λαός έχει ψηφίσει το "όχι". Είμαστε σε μία συνθήκη όπου η ζωή των ανθρώπων δεν συνυπολογίζεται, τα δικαιώματα τους συρρικνώνονται και αφαιρούνται και αυτό γίνεται με προεξάρχουσα δύναμη πίεσης και καταπίεσης τη Γερμανία, η οποία το 1953 απόλαυσε μια πολύ γενναιόδωρη διαγραφή του χρέους της αρνείται να πληρώσει την Ελλάδα για την τρομακτική καταστροφή που προκάλεσε» συνέχισε και υπογράμμισε: «Αυτοί που πιστεύουν ότι θα αφήσουμε την υπόθεση αυτή στα χέρια μιας επίορκης κυβέρνησης, η οποία δεν διαπραγματεύεται το παραμικρό, είναι πολύ γελασμένοι. Εμείς, αυτό το οποίο, σε όλους τους τόνους είπαμε, από την ίδρυση της Πλεύσης Ελευθερίας ,είναι ότι δεν θα αφήσουμε η υπόθεση αυτή να θαφτεί».

Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν την προηγούμενη Πέμπτη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και εξήγησε ότι «στρέφεται εναντίον εκείνων οι οποίοι δεν διεκδικούν και εξαπατούν». Δηλαδή, συνολικά εναντίον των κυβερνητικών υπευθύνων, του πρωθυπουργού, του υπουργοί Οικονομικών, των συναρμόδιων υπουργών, του υπουργού Δικαιοσύνης που δεν υπογράφει για την εκτέλεση της απόφασης του Διστόμου, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος που δεν περιλαμβάνει στις εκθέσεις της τα στοιχεία για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, του προέδρου της Δημοκρατίας.


Πηγή:www.amna.gr/home/article/166161/Istoriki-axiosi-to-zitima-ton-germanikon-ofeilon

Σχόλια