ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙΡΑΣ:Η ανεργία δεν είναι μόνο κατάσταση μη εργασίας, η ανεργία είναι ένας τρόπος αφαίρεσης από τους ανθρώπους της αυτοπεποίθησής τους, της διάθεσης και των δυνάμεών τους να παλέψουν.


23-7-217













Η ανεργία δεν είναι μόνο κατάσταση μη εργασίας, η ανεργία είναι ένας τρόπος αφαίρεσης από τους ανθρώπους της αυτοπεποίθησής τους, της διάθεσης και των δυνάμεών τους να παλέψουν. Και με την έννοια αυτή, η Πλεύση Ελευθερίας θέλει να άρει, συνολικά, αυτήν τη συνθήκη. Τη συνθήκη, δηλαδή, όχι απλώς της έλλειψης εργασίας αλλά και της έλλειψης μιας έμπρακτης σχέσης με κάτι που σου δίνει αποτέλεσμα, με κάτι που το παίρνεις στα χέρια σου και το πας παραπέρα και σου δίνει, ταυτόχρονα, την αυτοπεποίθηση να παλεύεις για τη ζωή σου και γι' αυτά που αξίζεις. Έτσι, βλέπουμε, λοιπόν, αυτήν τη μάχη γι' αυτήν την υπόθεση.

Ως μια υπόθεση συλλογικής ανάκτησης της αυτοπεποίθησης των ανθρώπων για να παλέψουν και για τη ζωή τους και για τη ζωή όλων μας. Και, φυσικά, η πορεία αυτή είναι μία πορεία επίπονη και μια πορεία που δεν περνά μέσα από εγγυήσεις και συνταγές. Περνάει μέσα από ανθρώπους οι οποίοι λίγο-λίγο ανακτούν τις δυνάμεις τους και την αυτοπεποίθησή τους και διεκδικούν αλλά και δημιουργούν το πλαίσιο της εργασίας τους. Δεν υπάρχει μόνο το πλαίσιο που κάποιος εμφυτεύει, κατασκευάζει, εξασφαλίζει. Υπάρχουν και διαδικασίες αυτο-οργάνωσης και διαδικασίες χειραφετημένης διεκδίκησης του περιεχομένου της εργασίας και του βιοπορισμού.


Πηγή:Κάϊρας Γιάννης

Σχόλια