ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Στηρίζω εκείνους χωρίς τους οποίους δεν μπορεί να υπάρξει Φεστιβάλ

4-7-2017










Στηρίζω εκείνους χωρίς τους οποίους δεν μπορεί να υπάρξει Φεστιβάλ.

Εκείνους στην πλάτη των οποίων στηρίζεται η διοργάνωση του Φεστιβάλ, επί δεκαετίες.
Εκείνους που σήμερα δουλεύουν ακάλυπτοι από το ανεφάρμοστο μνημονιακό πλαίσιο, που οι "Ναι σε Όλα" κυβερνώντες δέχθηκαν, υποκλινόμενοι στους δανειστές.

Εκείνους που απεργούν με αξιοπρέπεια, διεκδικώντας το αυτονόητο: να αναγνωρισθεί και να καλυφθεί η πραγματική εργασία τους, για έναν δημόσιο Οργανισμό Πολιτισμού, που πλέον λειτουργεί ως εργαλείο της Κυβέρνησης και των δανειστών.

Εκείνους που στοχοποιούνται ύπουλα από τους υπευθύνους του Φεστιβάλ, οι οποίοι αφήνουν το κοινό ανενημέρωτο για την απεργία και τους λόγους της, για να προκαλέσουν την οργή των θεατών εναντίον των εργαζομένων.

Εκείνους που λοιδορούνται από τα ΜΜΕ της διαπλοκής, ως επικίνδυνοι και βλαβεροί για τον Πολιτισμό και τον τουρισμό.

Εκείνους που δεν αντικαθίστανται, όσο κι αν κάποιοι μεθοδεύουν την συνολική παράδοση της Τέχνης και του Πολιτισμού στα Κανάλια και στα Ιδρύματα των Ολιγαρχών και στα "πολιτιστικά" οχήματα των δανειστών, όπως η Documenta 14.

Πολιτισμός δεν είναι να μοιράζεις πακτωλούς χρημάτων για να εξαγοράσεις τις συνειδήσεις και να αγοράσεις την σιωπή των καλλιτεχνών για την κοινωνική γενοκτονία που συντελείται στην πατρίδα μας.

Πολιτισμός είναι να παλεύεις απέναντι στις εξουσίες που δυναστεύουν τους ανθρώπους.

Να παλεύεις για την ανθρώπινη ύπαρξη, την ανθρώπινη ψυχή, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, να μην την εγκαταλείπεις και να μην την πουλάς-φθηνά ή ακριβά, δεν έχει σημασία. Να παλεύεις δίπλα σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη που παλεύει για ζωή με αξιοπρέπεια.

Η απεργία των εργαζομένων στο Φεστιβάλ Αθηνών έχει ευθεία σχέση και σύνδεση με τον Πολιτισμό.

Σε αντίθεση με τις Λουδοβίκειες συμπεριφορές των υπευθύνων, που αναπαράγουν την "τέχνη" των αυλικών και των γελωτοποιών μιας γελοίας εξουσίας.


Πηγή:Ζωή Κωνσταντοπούλου - Zoe Konstantopoulou

Σχόλια