Στη Γαλλία η Ζωή με Μελανσόν, Κορρέα, Τουσέν, εκπροσώπους των Podemos, της κίνησης του Sanders, νέους και κινήματα


23-8-2017











ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
23-08-2017

Στη Γαλλία η Ζωή με Μελανσόν, Κορρέα, Τουσέν, εκπροσώπους των Podemos, της κίνησης του Sanders, νέους και κινήματα

Η Τουλούζη και η Μασσαλία θα αποτελέσουν τους σταθμούς της επίσκεψης της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Γαλλία και ταυτόχρονα τα σημεία συνάντησης της με σημαντικές προσωπικότητες, από την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή και όχι μόνο.

Μεταξύ αυτών, εκπρόσωποι της κίνησης του Bernie Sanders, του Εργατικού Κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας, των Podemos, της Ανυπότακτης Γαλλίας – και φυσικά ο φίλος και σύμμαχός της, Ζαν Λυκ Μελανσόν - ο Επιστημονικός Συντονιστής της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους Ερίκ Τουσέν, καθώς και ο Πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορρέα, με την καθοριστική συμβολή του οποίου διαγράφηκε το 70% του χρέους της νοτιοαμερικάνικης χώρας.

Η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας θα συμμετέχει σε δύο σημαντικές διοργανώσεις:
-Στο άνοιγμα των εργασιών του θερινού Πανεπιστημίου των Κοινωνικών Κινημάτων, στο Πανεπιστήμιο Ζαν Ζορές, όπου θα μιλήσει για το έγκλημα των Μνημονίων στη χώρα μας και για το δρόμο της Απελευθέρωσης από την Χρεοκρατία.

-Στο Πανευρωπαϊκό Πάνελ για την Οικοδόμηση Κινημάτων, όπου θα μεταφέρει την εμπειρία της τόσο από το εγχείρημα της Πλεύσης Ελευθερίας, όσο και από τα κινήματα που έχει ιδρύσει (ΌΧΙ στα Ναι τους, Δικαιοσύνη για Όλους).

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Γαλλία:

Στη Γαλλία θα βρίσκεται από σήμερα και μέχρι την Κυριακή η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για δύο σημαντικές διοργανώσεις, με τη συμμετοχή νέων από όλη την Ευρώπη: το Ευρωπαϊκό θερινό Πανεπιστήμιο των Κοινωνικών Κινημάτων, που διοργανώνει η ATTAC στην Τουλούζη και το Θερινό Πανεπιστήμιο της Ανυπότακτης Γαλλίας του Ζαν Λυκ Μελανσόν, στην Μασσαλία.

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017, η Ζωή θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου στα Γαλλικά ΜΜΕ και θα είναι κεντρική ομιλήτρια στο άνοιγμα των εργασιών του θερινού Πανεπιστημίου των Κοινωνικών Κινημάτων, όπου αναμένονται πάνω από 1500 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη, και εμβληματικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Η Ζωή θα ανοίξει τις εργασίες του θερινού Πανεπιστημίου, στο Πανεπιστήμιο Ζαν Ζορές, μιλώντας για την Ελλάδα, το έγκλημα των Μνημονίων, αλλά και το δρόμο της Απελευθέρωσης από την Χρεοκρατία. Την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017 θα γίνει ειδική συζήτηση για το παράνομο χρέος και τις εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, με τη συμμετοχή του Επιστημονικού Συντονιστή της Επιτροπής Ερίκ Τουσέν.

Στη Μασσαλία η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι και πάλι προσκεκλημένη του Ζαν Λυκ Μελανσόν και της Ανυπότακτης Γαλλίας. Θα συμμετέχει το Σάββατο στο Πανευρωπαϊκό Πάνελ για την Οικοδόμηση Κινημάτων, με εκπροσώπους της κίνησης του Bernie Sanders, του Εργατικού Κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας, των Podemos και της Ανυπότακτης Γαλλίας. Εκεί η Ζωή θα μιλήσει για το εγχείρημα της Πλεύσης Ελευθερίας, αλλά και για τα κινήματα που έχει ιδρύσει, το ΟΧΙ στα Ναι τους και την Δικαιοσύνη για Όλους. Αμέσως μετά, θα βαδίσει μαζί με τους συμμετέχοντες και δίπλα στον Ζαν Λυκ Μελανσόν, στην πορεία που διοργανώνει η Ανυπότακτη Γαλλία.

Στη διάρκεια της παραμονής της στη Μασσαλία, η Ζωή θα έχει συναντήσεις και συνεργασία με τον φίλο και σύμμαχό της, Ζαν Λυκ Μελανσόν, και με άλλες σημαντικές προσωπικότητες από την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή και την διεθνή κονίστρα, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορρέα, που ίδρυσε την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Ισημερινού, στη βάση των πορισμάτων της οποίας διαγράφηκε το 70% του χρέους του Ισημερινού.

Πηγή:Πλεύση Ελευθερίας

Σχόλια