Ο Μάσιμο Ντ’ Αλέμα στο δίκτυο Rai News μιλά για τη λιτότητα στην Ελλάδα που ευνόησε γερμανικές και γαλλικές τράπεζες


8-8-2017














15 Ιουλίου 2015

Ο πρώην κεντροαριστερός πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, σε συνέντευξή του στο
RaiNews24, υπογράμμισε πως 220 δις ευρώ από τα συνολικά 250 δις ευρώ που δόθηκαν στην Ελλάδα κατέληξαν απευθείας στις γερμανικές, γαλλικές και σε μικρότερο ποσοστό στις ιταλικές τράπεζες.

Greece: Bailout was used to save the German, French and Italian Banks – $220 Billion went too those banks. wait ! what ? "Από μια φτωχή χώρα σαν την Ελλάδα τεράστια ποσά μεταφέρονται προς μια πλούσια χώρα σαν τη Γερμανία, μέσω της διαφοράς των επιτοκίων. Η φτωχή χώρα γίνεται όλο και φτωχότερη, και η πλούσια πλουσιότερη", λέει ο Ντ’ Αλέμα.

"Η φτωχή χώρα δεν ήταν πλέον σε θέση να πληρώσει τα χρέη και έφτασαν οι ευρωπαϊκές βοήθειες. Δώσαμε στην Ελλάδα 250 δισεκατομμύρια ευρώ. Αλλά όχι για τις συντάξεις και τους μισθούς των Ελλήνων, αλλά για να πληρώσουμε τους τόκους στις γαλλικές, γερμανικές και σε μικρό ποσοστό ιταλικές τράπεζες", προσθέτει το στέλεχος της ιταλικής κεντροαριστεράς.

"Διακόσια είκοσι δισεκατομμύρια κατέληξαν απευθείας στις τράπεζες, στους δανειστές. Λένε ότι πληρώνουμε τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά δεν είναι έτσι. Η αλήθεια είναι ότι πληρώνουμε τις γερμανικές τράπεζες. Τα χρήματα αυτά κάνουν έναν κύκλο, αλλά οι Έλληνες ούτε που μπορούν να οσφρανθούν την μυρωδιά του" τονίζει, τέλος, ο Μάσιμο Ντ’ Αλέμα. ...


Πηγή:stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2015/07/rai-news.html

Σχόλια