“Ζωή Κωνσταντοπούλου στις Βρυξέλλες: Τα μνημόνια είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και της δημοκρατίας”













ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

23-09-2017
“Ζωή Κωνσταντοπούλου στις Βρυξέλλες: Τα μνημόνια είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και της δημοκρατίας”



Στον πρώτο σταθμό των συναντήσεων που πραγματοποιούν στην Ευρώπη, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου και ο υπεύθυνος επικοινωνίας και στρατηγικού σχεδιασμού, Διαμαντής Καραναστάσης, συμμετείχαν στο διήμερο συνέδριο που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Βρυξελλών με θέμα “Δικάζοντας τη λιτότητα”.












Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην ομιλία της τεκμηρίωσε το χαρακτήρα των μνημονίων ως εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και της δημοκρατίας.

Έκανε ειδική αναφορά στην αναγκαστική μετανάστευση των νέων, στην αρπαγή της δημόσιας περιουσίας, στο έγκλημα των πλειστηριασμών.














Μίλησε για τα κινήματα που αντιστέκονται στο ξεπούλημα και στην κατάργηση του βασικού δικαιώματος στη στέγη.

Ενημέρωσε για το έγκλημα της τεράστιας περιβαλλοντικής καταστροφής στο Σαρωνικό λέγοντας ότι συνδέεται ευθέως με την υποτέλεια της ελληνικής κυβέρνησης, με τη διαχρονική διαπλοκή, αλλά και με την εγκατάλειψη της χώρας στα χέρια αδίστακτων και διεφθαρμένων.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Διαμαντής Καραναστάσης συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες με ομάδα ακαδημαϊκών που τεκμηριώνει νομικά τις ενέργειες εναντίον της λιτότητας και με ακτιβιστές και δικηγόρους που ενεργοποιούνται κατά των πλειστηριασμών στην Ισπανία.

Πραγματοποίησαν προγραμματισμένη συνάντηση στο Ευρωκοινοβούλιο με μέλη του PLAN B για την προετοιμασία της επερχόμενης συνάντησης στη Λισσαβόνα.

Από σήμερα βρίσκονται στο Παρίσι όπου θα συναντηθούν με τον Ζ.Λ. Μενανσόν και με μέλη της Ανυπότακτης Γαλλίας.

Το μεσημέρι θα οδηγήσουν τη μεγάλη πορεία που διοργανώνει ο Ζαν Λυκ Μελανσόν και η Ανυπότακτη Γαλλία κατά των διαταγμάτων επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα, που υπέγραψε ο Μακρόν. Επόμενος σταθμός το Μπράιτον, όπου διεξάγεται το Συνέδριο του Εργατικού Κόμματος. Εκεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα κλείσει το φεστιβάλ “TheWorldTransformed”, μαζί με τον Επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Jeremy Corbyn, την Naomi Klein και άλλες προσωπικότητες.


Πηγή:Ζωή Κωνσταντοπούλου - Zoe Konstantopoulou

Σχόλια