ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΟΧΗ του Βαγγέλη Χουσελά


28-1-2018








ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΟΧΗ
του Βαγγέλη Χουσελά

«Ο Θρίαμβος του καπιταλιστικού φαντασιακού οδηγεί στην πολιτική απάθεια...» Κ.Καστοριάδης

-Η Μνημονιακή Ελλάδα μετασχηματίζεται βίαια και μεθοδικά σε ΕΛΤΟΡΑΝΤΟ. Η πολυπόθητη ανάπτυξη, όποτε έλθει θα στηρίζεται και θα παράγει μορφές εργασίας ειλωτείας.

-Στόχος των δανειστών και του πολιτικού μνημονιακού τόξου στην Ελλάδα είναι η δημιουργία ενός νέου τύπου εργαζόμενου, φτωχοποιημένου στα χέρια των «θεσμών». Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει την προοπτική που υπήρχε μέχρι τώρα ώστε να πραγματοποιηθεί μια υπέρβαση μέσω ενός μετώπου εθνικής ανεξαρτησίας και κοινωνικής δικαίωσης εξανεμίζοντας όλο το θετικό πολιτικό απόθεμα που είχε δημιουργήσει το κίνημα των πλατειών.

Ο μετασχηματισμός της Ελλάδας σε ΕΛΤΟΡΑΝΤΟ μπορεί να υπάγεται στα πλαίσια πειράματος του δυτικού καπιταλισμού με την πρόθεση της «κινεζοποίησης » του δυτικού εργάτη έτσι ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικός έναντι της Κίνας. Η απελευθέρωση κίνησης κεφαλαίων όμως, οδήγησε τα πράγματα στη μορφή του «καπιταλισμού καζίνο» όταν η τεράστια συσσώρευση κεφαλαίων ωθεί εκ των πραγμάτων τον καπιταλισμό σε λύσεις που λίγο έχουν να κάνουν με παραγωγικές επενδύσεις και πολύ με την δημιουργική οικονομία.

Σήμερα ο καπιταλισμός μετεξελίσσεται σε ένα νέο φεουδαρχικό αδυσώπητο και αδηφάγο μόρφωμα που ήδη μετέρχεται παντός μέσου προκειμένου να συσσωρεύσει το σύνολο του παγκόσμιου πλούτου στα χέρια ελαχίστων.

Ετσι τα πάντα σήμερα ορίζονται με όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας... που μετατρέπουν τις ζωές μας σε στατιστικό μέγεθος και την διαφαινόμενη δυστυχία σε μια παράμετρο χωρίς ιδιαίτερη σημασία.

Το πιο τραγικό όμως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι πως σαν άτομα πιστεύουμε πως είμαστε οι μόνοι υπεύθυνοι για τα δεινά μας, λόγω διανοητικής ανεπάρκειας ή των μειωμένων ικανοτήτων μας. Ετσι αντί να εξεγειρόμαστε εναντίον του συστήματος, απαξιώνουμε τον ίδιο τον εαυτό μας ..!!!

Αυτόενοχοποιούμεθα με αποτέλεσμα την αποχή από κάθε δράση... ακόμη και όταν χάνουμε τα πάντα γύρο μας.

Χωρίς δράση όμως δεν υπάρχει αντίδραση οπότε επικρατεί ο άνθρωπος του καναπέ... και η κοινωνία αυτόματα γίνεται μια άμορφη μάζα...

Αυτή η πολιτική απάθεια σύμφωνα με τον Κορνήλιο οδηγεί στον γενικευμένο κομφορμισμό, στον κυνισμό, στην έκλειψη της κοινωνικής και πολιτικής αμφισβήτησης, στην εμφάνιση νέων μορφών αλλοτρίωσης και ετερονομίας, στην καθίζηση της πολιτικής δημιουργικότητας των δυτικών κοινωνιών.

Όταν το υπέρτατο ιδεώδες του σημερινού συστήματος είναι το «πλουτίστε» δημιουργείται ένας άνθρωπος παθητικός στο πολιτικό πεδίο, κλεισμένος στην δική του ιδιωτική σφαίρα, αφιονισμένος με την κατανάλωση και χειραγωγημένος από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από το σημερινό αδιέξοδο θα πρέπει να αποκηρύξουμε τις λογικές... όλων αυτών που προανέφερα. Ολων αυτών που μας έχουν κάνει από πολίτες μάζα...
Θα πρέπει να αποκηρύξουμε τις λογικές των αγορών των ισολογισμών και όλων αυτών των οικονομικών αξιολογήσεων...

Θα πρέπει να προτάξουμε την αναγκαιότητα μιας πραγματικής αλλαγής που θα έρθει μέσα από τη συμμετοχή και τη δημιουργία κοινωνικών δομών όπου η εξουσία δεν θα έχει κανένα λόγο. Με αιχμή του δόρατος το πρόταγμα της άμεσης δημοκρατίας και το αυτεξούσιο του συλλογικού ατόμου πέρα από τα βαρίδια κάθε ιδεολογίας να ξεκινήσουμε ένα ουσιαστικό διάλογο για την δημιουργία ενός μετώπου με βάση την εξέγερση ενάντια σε όλα αυτά που μας εξαθλιώνουν... χωρίς καμία ενοχή.

Με εκτίμηση
Βαγγέλης Χουσελάς
Σικυώνιος (ακόμα) πολίτης


Πηγή:www.freedomtv.gr/post.php?p=6

Σχόλια