Λόλα να ένα γεύμα ή όταν η «αλληλεγγύη» είναι νόστιμη…Του Θανάση Σαράντου, ηθοποιού-σκηνοθέτη


28-1-2018









Λόλα να ένα γεύμα ή όταν η «αλληλεγγύη» είναι νόστιμη…
Του Θανάση Σαράντου, ηθοποιού-σκηνοθέτη

Με μία ανάρτησή του στο twitter, στις 18/1/2018, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων, το οποίο εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Μετά τα βίντεο προπαγάνδας δήθεν κυβερνητικού έργου για την υγεία, το γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, το κοινωνικό μέρισμα, την δημόσια ασφάλεια, το μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ κλπ ήρθε πριν λίγες μέρες ένα νέο βίντεο για δωρεάν σχολικά γεύματα.

Η δήλωση του Πρωθυπουργού που συνοδεύει το βίντεο: «Σε περισσότερους από 130.000 μαθητές Δημοτικών σχολείων επεκτάθηκε το 2017 το επιτυχημένο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων. Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά να προσηλώνονται στο σχολείο τους και την πρόοδό τους, απερίσπαστα από τον δύσκολο αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι γονείς τους».

Στα πρώτα πλάνα του επαίσχυντου και χαμηλότατης αισθητικής προπαγανδιστικού βίντεο βλέπουμε ένα χαριτωμένο κοριτσάκι να διπλώνεται στα δύο από την πείνα μέσα στο καταχείμωνο. Η εικόνα θυμίζει το κοριτσάκι με τα σπίρτα, όμως πολύ γρήγορα ακούγεται η εμβληματική αισιόδοξη μουσική των βίντεο τσιπρέικης έμπνευσης και ξαφνικά την οθόνη κατακλύζουν μάγειροι και μαγείρισσες που ετοιμάζουν τα αχνιστά γεύματα για όλους τους πεινασμένους Έλληνες μαθητές το 2018!

Επιτέλους «τα δωρεάν σχολικά γεύματα στηρίζουν χιλιάδες ελληνικές οικογένειες» ακούγεται στο βίντεο και επιπλέον οι μαθητές «για πρώτη φορά θα τρώνε και σωστά» αφού τα γεύματα βασίζονται μάλιστα και στην μεσογειακή διατροφή. Ο αφηγητής συνεχίζει με στόμφο: “Έτσι και η παχυσαρκία υποχωρεί αλλά παράλληλα αυξάνονται και οι θέσεις εργασίας στη σίτιση”. Πολλαπλά τα οφέλη λοιπόν κατά την κυβέρνηση Τσίπρα των δωρεάν σχολικών γευμάτων.

Στη συνέχεια βλέπουμε το κοριτσάκι προφανώς χορτάτο να έχει επιτέλους ανακτήσει τις φυσικές του δυνάμεις και να τρέχει χαρούμενο στο περιστύλιο της Ελληνικής Βουλής ενώ παράλληλα ακούμε έκπληκτοι από μια κυρία στα κόκκινα ότι τα σχολικά γεύματα "είναι νόστιμα όπως η λέξη αλληλεγγύη"!

Το βίντεο καταλήγει με τη γνωστή φράση - σύνθημα του Αλέξη Τσίπρα «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη»… και κλείνει στο τελευταίο πλάνο με το εθνόσημο της Ελληνικής Δημοκρατίας, το επίσημο δηλαδή έμβλημα του ελληνικού κράτους, το οποίο για πρώτη φορά μετά το 1974 μεταλλάχτηκε κατά αποκλειστικότητα σε αυτά τα video προπαγάνδας σε εθνόσημο της Ελληνικής Κυβέρνησης Τσίπρα.

https://twitter.com/PrimeministerGR/status/953940721484075008/video/1


 Πηγή:www.freedomtv.gr/post.php?p=7

Σχόλια