Αποστολή Πλεύσης Ελευθερίας και Freedomtv στην Ισλανδία

11-2-2018










ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αποστολή Πλεύσης Ελευθερίας και Freedomtv στην Ισλανδία:
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης εκπροσώπησαν την Ελλάδα, και πραγματοποίησαν σειρά ομιλιών, παρεμβάσεων, συνεντεύξεων και επαφών με τεράστια σημασία για τη χώρα μας










Πριν από 8 χρόνια, οι Ισλανδοί πολίτες, αντιμέτωποι με τις διεθνείς αγορές και τα εγχώρια συμφέροντα, προκάλεσαν δημοψήφισμα, ψήφισαν ΟΧΙ στην πληρωμή του χρέους των ιδιωτικών τραπεζών από το Κράτος τους, επέβαλαν τη διαγραφή του χρέους αυτού και υποχρέωσαν τους πολιτικούς να βρουν εναλλακτικές για τη χώρα τους. Η Ισλανδία στοχοποιήθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο ως «χώρα-τρομοκράτης», μπήκε στο στόχαστρο των διεθνών οικονομικών συμφερόντων, υπέστη οικονομικά αντίποινα, αλλά δεν χρέωσε τους πολίτες για την οικονομική κακοδιαχείριση πολιτικών και τραπεζιτών. Παρέπεμψε σε δίκη τον Πρωθυπουργό για τη χρεοκοπία και οδήγησε στη φυλακή δεκάδες τραπεζίτες-υπαίτιους της καταστροφής.











Η Ισλανδία αποτελεί την απόδειξη ότι υπάρχει εναλλακτική.

Και για αυτό δεν μιλά κανείς στην Ελλάδα για την Ισλανδία.
Αυτήν την εβδομάδα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Διαμαντής Καραναστάσης πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στην Ισλανδία, προσκεκλημένοι του πρώην Υπουργού Ogmundur Jonasson, εμβληματικής μορφής της Ισλανδικής πολιτικής σκηνής και υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που υπεραμύνθηκε σταθερά του δικαιώματος των Ισλανδών να αποκρούσουν το παράνομο χρέος, υποβάλλοντας και την παραίτησή του από τη θέση του Υπουργού. Τον περασμένο Οκτώβριο, ο τελευταίος ήρθε στη χώρα μας και μίλησε για την Ισλανδική εμπειρία στην Συνάντηση Εργασίας της Πλεύσης Ελευθερίας.

Στη διάρκεια της τετραήμερης παραμονής τους στην Ισλανδία, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Διαμαντής Καραναστάσης συναντήθηκαν με την Πρωθυπουργό της χώρας, τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, πολιτικούς, καλλιτέχνες, συγγραφείς, επιστήμονες κι ακτιβιστές που πήραν μέρος στο κίνημα κατά του χρέους, ιστορικούς και άλλες προσωπικότητες.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Διαμαντής Καραναστάσης ήταν οι κεντρικοί ομιλητές στην επίσημη εκδήλωση για την Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στην Βιβλιοθήκη του Ρέικιαβικ, το μεσημέρι του Σαββάτου. Τις ομιλίες τους για την ελληνική εμπειρία άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον οι Ισλανδοί πολίτες, που εξέφρασαν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό.

Αύριο προβάλλεται η συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο Κεντρικό Κανάλι της Ισλανδίας.
Λεπτομέρειες και στοιχεία της επίσκεψης, αλλά και της σημασίας του παραδείγματος της Ισλανδίας για τη χώρα μας θα δημοσιευθούν τις επόμενες ημέρες στο freedomtv.gr

Πηγή:www.plefsieleftherias.gr

Σχόλια