Αποκλειστικό: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον πρώτο ηλ. πλειστηριασμό στην Κεφαλονιά


25-4-2018










Αποκλειστική δήλωση παραχώρησε μόλις πριν από λίγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου στα Κεφαλονίτικα Νέα, με αφορμή την αυριανή (25-4-2018) διεξαγωγή του πρώτου ηλεκτρονικού πλειστηριασμού στην Κεφαλονιά.

Στην δήλωσή της αυτή η πρώην Πρόεδρος της Βουλής κι επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις φορέων, ομάδων και συλλογικοτήτων που αντιστέκονται, χαρακτήρισε "εφιάλτη" και "εγκληματικούς" τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ενώ τόνισε ότι είναι παράνομοι και κακουργηματικοί.

«Ο εφιάλτης των ηλ. πλειστηριασμών θα χτυπήσει την πόρτα κάθε πολίτη. Το ότι αύριο έρχεται στην Κεφαλονιά αυτό το κακούργημα πρέπει να αποτελέσει σημείο ιστορικό, χρονικό, κοινωνικό και πολιτικό εγρήγορσης των ανθρώπων, αντίστασης, άμυνας και ανατροπής αυτού που έχει μεθοδευτεί. Στο στόχαστρο των τραπεζών, των τραπεζιτών, των δανειστών και της κυβέρνησης είναι τα σπίτια των απλών πολιτών. Έχει γίνει η αρχή, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο σημείο όπου μεθοδεύεται ήδη και η παράδοση στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη στο δημόσιο και έχει εξαιρετική σημασία οι πολίτες εγκαίρως και με τρόπο αποστομωτικό να αντιδράσουν και να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και συνέχισε:

«Καλούμε τους πολίτες αλλά και ειδικότερα τους συμβολαιογράφους και τους δικηγόρους να αντιδράσουν και να αντιταχθούν στο έγκλημα και βεβαίως στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των κινημάτων, των πολιτών, των απλών ανθρώπων που ενεργοποιούνται, που δεν παραδίνονται και που αυτή τη στιγμή χτίζουν ένα τοίχος προστασίας των συμπολιτών μας από΄αυτή την αρπαγή».
Τέλος, αναφέρθηκε στην εταιρία που έχει αναλάβει την πλατφόρμα διεξαγωγής των ηλ. πλειστηριασμών χαρακτηρίζοντας «παράνομη» και «χωρίς διαφάνεια» την ανάθεση σε «συντοπίτη του κ. Κοντονή» που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.

«Η διαδικασία όλη των ηλ. πλειστηριασμών είναι στον αέρα. Βασίζεται σε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα που είναι απολύτως παράνομη. Ανήκει σε εταιρεία την οποία υπέδειξε ο υπ. Δικαιοσύνης κ. Κοντονής και στην οποία ανατέθηκε απευθείας, χωρίς διαγωνισμό, χωρίς διαφάνεια χωρίς να πληρούται κανένας όρος νομιμότητας και για πάρα πολλούς μήνες από τον Νοέμβριο μέχρι και πριν από 15 μέρες δεν υπήρχε, ούτε καν, σύμβαση με την εταιρεία αυτή», πρόσθεσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.
Ακούστε ολόκληρη τη δήλωση που έκανε η κ. Κωνσταντοπούλου αποκλειστικά στα Κεφαλονίτικα Νέα.


Πηγή:www.kefalonitikanea.gr/2018/04/blog-post_624.html

Σχόλια